Το αναξιόπιστο ελληνικό ποδόσφαιρο

 


Πλησιάζουν οι εκλογές στην ΕΠΟ για την ανάδειξη νέας διοίκησης. Όλοι όσοι ασχολούνται στοιχειωδώς με το ποδόσφαιρο, εκτός από κάτι αλεξιπτωτιστές πολιτικούς που πέρασαν και δεν ακούμπησαν το άθλημα, γνωρίζουν πως από κει αρχίζουν τα προβλήματα. Το εκλογικό σύστημα, αποτελεί τη γενεσιουργό αιτία που αναδεικνύεται η αναξιοπιστία σε όλη την πυραμίδα του λαοφιλέστερου αθλήματος. Γιατί η ΕΠΟ καθορίζει τα… πάντα. Όχι σήμερα, αλλά και χθες και προχθές.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου, ο οποίος υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, είναι από τους εμπειρότερους παράγοντες στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και με… δυο κουβέντες ανέδειξε το θέμα:

«Όλα ξεκινούν από το εκλογικό σύστημα. Είναι δυνατόν να πηγαίνουμε σε εκλογές στην ΕΠΟ, που δεν είναι εκλογές, αλλά είναι απευθείας ανάθεση; Σε αυτό φταίει ότι αυτοί που ψηφίζουν, οι 55… Τζώρτζογλοι για τον πρόεδρο της ΕΠΟ, είναι εύκολα χειραγωγήσιμοι. Από αυτούς τους 55 μπορεί εύκολα ένας βαρόνος να βρει τους μισούς και να κάνει αυτό που θέλει. Θα πρέπει για εμένα να αλλάξει το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ, να μην ψηφίζουν 55 άνθρωποι, αλλά να ψηφίζουν 5.000 άνθρωποι. Όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία της Ελλάδας και όχι μόνο, για να μην είναι εύκολο για τον καθένα να πιάσει 20 προέδρους, να τους χειραγωγήσει και να πάρει τις εκλογές. Μιλάμε ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ και η Εκτελεστική Επιτροπή θα επιλέξει τον αρχιδιαιτητή, αυτόν που θα ορίσει δηλαδή τον διαιτητή στο ΟΦΗ – Κηφισιά, στο Ολυμπιακός – ΑΕΚ. Είναι αυτός που θα πάρει τον προπονητή των Εθνικών ομάδων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Γι’ αυτό το Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σε αυτή την κατάσταση, για να μην πω ότι έχει πεθάνει τελείως. Έχει σειρά λέει τώρα, να πάρει ο Βορράς την ΕΠΟ…».

Ποιος να τον ακούσει όμως τον Τζώρτζογλου; Ο Βρούτσης; Ή μήπως τον άκουσε ο συντοπίτης του Αυγενάκης; Έτσι συνεχίζουμε στο ίδιο έργο θεατές με την αναξιοπιστία να χτυπάει κόκκινο και τους πολιτικούς να μην θέλουν να σπάσουν αυγά και να φέρνουν νομοσχέδια που γίνονται νόμοι και δεν λύνουν τίποτα…

Σχόλια