Ο παρλαπίπας της δημοσιογραφίας, εμφανίστηκε πάλι!!


A generic square placeholder image with rounded corners in a figure.

 

Με τρεις νίκες στην Τούμπα και «βοήθεια» από τον Ολυμπιακό, πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ!

Στέλιος Γρηγοριάδης

 

Αξιζε να νικήσει ο ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη τον Ολυμπιακό, που έπαιζε και με τα “δεύτερα”; Οχι. Ηταν αυτή εμφάνιση ομάδας που διεκδικεί το Πρωτάθλημα, που το θέλει και πιστεύει ότι θα το πάρει; Οχι. Ηταν ο διαιτητής ο μοναδικός παράγοντας που έκρινε το αποτέλεσμα του προχθεσινού αγώνα; Οχι.

Ολα αυτά τα “όχι” αποτελούν μια πικρή αλήθεια. Την οποία πρέπει να δουν κατάματα παίκτες και Λουτσέσκου, να κάνουν την αυστηρή και ειλικρινή αυτοκριτική τους και να πέσουν με τα μούτρα στη δουλειά για να αξιοποιήσουν την τελευταία ευκαιρία, που λέγεται... Τούμπα.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός δεν θα κέρδιζε ποτέ αυτό το ντέρμπι αν ο Πορτογάλος δεν καταλόγιζε ένα πέναλτι που επτά-οκτώ στις δέκα φορές δεν καταλογίζεται παγκοσμίως και αν πριν από το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού σφύριζε το φάουλ πάνω στον Σάστρε. Το ερυθρόλευκο επιχείρημα ότι ο Σάστρε έπεσε πάνω στον Ρίτσαρντς, ο οποίος Ρίτσαρντς δεν είχε καμία πρόθεση να τον ανατρέψει, είναι γελοίο. Πιθανότατα δεν είχε πρόθεση, αλλά τον ανέτρεψε. Αρα, φάουλ και δεν “σηκώνει” καν συζήτηση.

Συνεπώς, ναι, ο ΠΑΟΚ δεν έκανε σχεδόν τίποτε για να κερδίσει, αλλά με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός δεν βρήκε κανέναν άλλο τρόπο για να σκοράρει, σίγουρα δεν άξιζε να χάσει και θα ήταν πολύ πιθανό να κέρδιζε κιόλας, αν, με 0-0 μέχρι τότε, ερχόταν στο φινάλε το γκολ του Μάρκος Αντόνιο...

Ομως, οι αποφάσεις του διαιτητή δεν μπορούν να αλλάξουν. Αυτό που μπορεί να αλλάξει είναι ο ΠΑΟΚ. Να “γεμίσει” πάλι από ενέργεια, από ένταση, από τρεξίματα, από ταχύτητα, από συγκέντρωση, από δημιουργία, από αποτελεσματικότητα. Να γεμίσει και από ηθικό. Και από αυτοπεποίθηση. Ο τίτλος δεν χάθηκε ακόμη, αρκεί να το πιστέψουν όλοι. Οχι μόνο στα λόγια, αλλά και στην πράξη.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά: Ο ΠΑΟΚ κερδίζει αυτονόητα στη Λαμία και μετά παίζει όλη τη χρονιά με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στην Τούμπα. Μπορεί να μαζέψει 12 βαθμούς στα τέσσερα αυτά παιχνίδια; Αυτό είναι το βασικό ζητούμενο. Αν τους μαζέψει, θα έχει 79 βαθμούς πριν από την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ. Κι αν χρειάζεται περισσότερους πρέπει να νικήσει και τον Αρη εκτός, για να φτάσει στους 82, αν και υπάρχει η πιθανότητα να του αρκεί και μια ισοπαλία στο “Κλ. Βικελίδης”.

Ας δούμε, λοιπόν, πόσους βαθμούς μπορούν να μαζέψουν οι υπόλοιποι. Δίνουμε τρεις στον Ολυμπιακό με Αρη εκτός, άλλους τρεις με τη Λαμία εντός και μετά έχει ΑΕΚ εντός και Παναθηναϊκό εκτός. Αν υποθέσουμε ότι θα κερδίσει και τα δύο αυτά ντέρμπι και χάσει μόνο από τον ΠΑΟΚ (στο αναβληθέν, όποτε γίνει) θα έχει πάρει 12 βαθμούς και θα τελειώσει με 78. Δεν του φτάνουν για να πάρει το Πρωτάθλημα. Δεν του φτάνουν ακόμη κι αν ο ΠΑΟΚ χάσει από τον Αρη. Και μακάρι έτσι να γίνει, γιατί αυτό θα σημαίνει αυτόματα, ότι ούτε η ΑΕΚ ούτε ο Παναθηναϊκός προλαβαίνουν να πάρουν τον τίτλο.

Η ΑΕΚ έχει σίγουρο τρίποντο μόνο με τη Λαμία εντός. Αν χάσει από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, της μένει το ματς με τον Παναθηναϊκό εντός. Αν το κερδίσει, θα μαζέψει έξι βαθμούς και θα πάει στους 78. Ούτε αυτής της φτάνουν...

Αν υποθέσουμε ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι ο νικητής του ντέρμπι με την ΑΕΚ, έχει συν τρεις βαθμούς, άλλους τρεις με τον Αρη εντός και μένει το ματς με τον Ολυμπιακό εντός. Ακόμη κι αυτό να κερδίσει, θα φτάσει στους 80. Ούτε σ' αυτόν είναι αρκετοί, αλλά ο ΠΑΟΚ θα χρειάζεται να φέρει απλά μια ισοπαλία με τον Αρη, γιατί σε ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό θα είναι καλύτερος.

Προσέξτε όμως και κάτι άλλο: Αν ένα ή περισσότερα από τα ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός-ΑΕΚ και Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός λήξει ή λήξουν ισόπαλα, τότε είναι μαθηματικά βέβαιο ότι ο ΠΑΟΚ θα πάει ήδη πρωταθλητής στο “Κλ. Βικελίδης”...

Κοντολογίς: Πρώτο ζητούμενο να πάρει ο ΠΑΟΚ και τα τρία ντέρμπι στην Τούμπα. Δεύτερο, να... βοηθήσει ο φορμαρισμένος Ολυμπιακός με νίκες ή και με ισοπαλίες στα ματς με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Προσωπικά, αποκλείω το σενάριο να χάσει ο Ολυμπιακός και από την ΑΕΚ και από τον Παναθηναϊκό. Αυτή η περίπτωση θα είναι η πιο δύσκολη για τον ΠΑΟΚ, αλλά θεωρώ ότι είναι απίθανη έως αδύνατη. Ακόμη κι αν έτσι γίνει, όμως, πολλά θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα του αγώνα ΑΕΚ-Παναθηναϊκός.

ΥΓ. Κόουτς Ραζβάν, κανείς δεν θα “χαλαστεί” αν “κατεβάσεις” επιτέλους την ομάδα με πραγματικό σέντερ φορ. Τζίμα τον λένε και είναι και ο πιο ξεκούραστος παίκτης του ΠΑΟΚ. Εσύ ο ίδιος φρόντισες γι' αυτό...

 

Σχόλια

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ. ΦΕΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΟ ΠΟΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΣΩΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΟΚΤΩ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΊ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΕΤΥΧΕ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΟΚΤΩ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΕΛΑΧΙΣΤΑ Η ΔΟΘΗΚΑΝ ΔΑΝΕΙΚΟΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΑΝΑΝΕΩΣΑΝ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ. ΑΥΤΑ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΝΤΟΠΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΗ ΑΣΤΑΚΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ.
    ΣΥΝΟΨΙΖΟΥΜΕ:
    Η ΟΜΑΔΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟΥΣ 8 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ. ΠΡΟΗΓΉΘΗΚΕ ΤΟ ΑΤΥΧΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΕΔΙΝΕ 8. Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΑΝΤΔΡΑΣΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΡΙΖ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΛΕΓΑΜΕ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΣΙΡΚΟ ΕΧΟΝΤΑΣ ΝΕΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ. ΣΤΟ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΟΥ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΚΑΙ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΡΟΥΜΑΝΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΗΕΚΟΥΡΑΣΕ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΡΟΤΕΙΣΟΝ ΕΝΝΕΑ ΠΑΙΚΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 0-1 ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΙΦΥΛΛΟ. ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΑΛΑΙΨΑΝ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΡΟΥΜΑΝΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΩΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΕ ΤΟΝ ΤΡΙΦΥΛΛΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΥ. ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΣΑΜΕ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΡΟΥΜΑΝΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΜΕ ΕΜΜΟΝΙΚΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΑΙΚΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΣΦΠ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΜΙΑ. ΕΧΑΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΙΣΟΠΑΛΊΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ. ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΑΔΕΙΑΣΕ ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΜΕ ΤΟΣΑ ΡΟΤΕΙΣΟΝ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΣΕ; Ο Π. Α. Ο. Κ. ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΠΛΕΙ ΟΦ ΤΑ ΧΑΝΕΙ ΟΛΑ. Ο ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ, Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ, Η ΠΟΙΟ ΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΡΟΥΜΑΝΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΟΠΩΣ ΑΠΟ ΕΧΘΕΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΝΤΟΠΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΣΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ. ΕΙΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΥΡΙΑ ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΕΥΜΑ ΜΑΣ ΜΕ ΠΟΝΟ ΨΥΧΗΣ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΧΑΜΣΤΕΡΑΚΙΑ ( ΓΟΥΛΙΑΝΟΣ).
    ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΡΟΥΜΑΝΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΦΟΥ ΕΠΙΑΣΕ ΤΑΒΑΝΙ. ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΙΚΗ ΕΜΜΟΝΗ ΤΟΥ. ΝΑ ΔΕΡΕΙ ΕΝΑΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΠΟΥ ΣΥΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ. ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΊΑ.
    Ι.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου