Λουτσέσκου: Όποιος δεν μπορεί να πάει να παίξει 5 Χ 5! Έδωσε τους παίκτες στον κόσμο!!

 


Την πεποίθησή του πως η ομάδα του θα παλέψει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, για να πάρει εκείνη την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa Conference League, εξέφρασε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου. Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα ρεβάνς με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Πέμπτη 14/3, 19:45 - Τούμπα), με τον «Δικέφαλο» του βορρά να καλείται να ανατρέψει την ήττα με 2-0 στο «Μάκσιμιρ», ο Ρουμάνος προπονητής μίλησε για πολλά.

Στην αρχική τοποθέτησή του, ο Λουτσέσκου τόνισε: «Πάμε στη "μάχη" για να πάρουμε την πρόκριση. Είναι μία ιδιαίτερη κατάσταση, είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία μας που φτάνουμε σε αυτό το σημείο. Κάποιοι παίκτες ήταν και την προηγούμενη φορά που συνέβη αυτό εδώ. Το συζητήσαμε όλοι και είναι κάτι ιδιαίτερο. Πρέπει να κοιτάξουμε στην ψυχή μας. Να βρούμε την έμπνευση, τη δύναμη. Πρέπει να απαντήσουμε, να επιστρέψουμε. Να παλέψουμε μέσα στο γήπεδο, να τα δώσουμε όλα για την πρόκριση. Είναι λίγο πιο δύσκολη πλέον σίγουρα, σε σχέση με πριν από το πρώτο ματς, αλλά στο ποδόσφαιρο έχουμε δει πολλά, μετά από αρνητικά αποτελέσματα. Μπορεί να ανατραπεί η κατάσταση. Έχουμε τη θέληση και να παίξουμε και να πάρουμε την πρόκριση».

Και συνέχισε ο πρώην τεχνικός της Ξάνθης και της Αλ Χιλάλ αναφορικά με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ: «Ξέρουμε το πώς παίζει η κάθε ομάδα και έχουμε προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα. Η Ντιναμό είναι μία ομάδα με εμπειρία και με ποιότητα. Έχει την υπομονή που της δίνει η εμπειρία της σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Είναι μία ομάδα συνηθισμένη να κερδίζει. Ξέρουμε τι σημαίνει στο ποδόσφαιρο παγκοσμίως να προέρχεται μια ομάδα από την Κροατία. Ο Μπρούνο Πέτκοβιτς είναι ένας καλός παίκτης, αλλά δεν δημιούργησε ο ίδιος κάτι. Εμείς του δώσαμε την ευκαιρία να βρεθεί μπροστά στο τέρμα, ενώ οι αντίπαλοι δεν το έκαναν αυτό σε εμάς. Πάντα, από την πρώτη στιγμή προσπαθούμε να μπούμε στην αντίπαλη περιοχή, αλλά υπάρχουν κι άλλοι έντεκα παίκτες. Πρέπει να έχεις υπομονή και να προσπαθήσεις να έχεις τις ευκαιρίες σου. Πρέπει να αποφύγεις κάποια λάθη».

Ο Λουτσέσκου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα που έχει να παρουσιάσει εσχάτως η ομάδα του: «Στην Ελλάδα, από τη μία γίνεσαι Θεός και την άλλη στιγμή είσαι ο χειρότερος που υπάρχει. Τώρα, μιλάμε για μία ομάδα, τον ΠΑΟΚ, που είχε την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Συμβαίνουν κι αυτά. Σωματικά δεν έχουμε πρόβλημα, είμαστε σε ένα καλό επίπεδο. Δεν έχουμε πρόβλημα φυσικής κατάστασης, όπως έχουμε δει. Πιέσαμε την αντίπαλη ομάδα και στο τελευταίο παιχνίδι. Ψυχολογικά έχουμε ένα μικρό θέμα. Στα δύο τελευταία παιχνίδια μας, είναι φανερό ότι δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε. Δεν δείξαμε θέληση να πάρουμε ρίσκα και να βγούμε από τις θέσεις μας. Δεν είχαμε τόλμη, έστω κι αν θα γίνονταν λάθη. Ήμασταν λίγο φοβισμένοι ίσως κι αυτό δεν δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Από την άλλη, έχουμε αυτό το παιχνίδι πριν από τη διακοπή και μετά από αυτό, θα αλλάξουν πολλά. Οι παίκτες θα φρεσκάρουν το μυαλό τους, άλλοι θα παίξουν στις Εθνικές τους κι άλλοι θα έχουν χρόνο να ξεκουραστούν και να φρεσκάρουν τις ιδέες τους. Πρέπει να βελτιώσουμε την επιθετικότητά μας. Σε αυτό το επίπεδο, πρέπει να ξεπερνάς τον εαυτό σου».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει ζήτημα ποιότητας στον ΠΑΟΚ, ο Λουτσέσκου ήταν κατηγορηματικός, κάνοντας και μια σύντομη αναδρομή: «Αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να μιλάμε για την ποιότητα. Η ομάδα αυτή έχει δώσει το 100% και πάντα, τόσο καιρό, παίζαμε σε πολύ καλό επίπεδο. Είναι φυσιολογικό για κάθε ομάδα σε αυτόν τον κόσμο κάποια στιγμή να έχει σκαμπανεβάσματα. Μία είσαι καλύτερα και μία χειρότερα, αλλά το θέμα είναι πώς το αντιμετωπίζεις όλο αυτό. Πρέπει, όμως, να καταλάβουμε από πού ξεκινήσαμε τον Ιούλιο και πού έχουμε φτάσει. Παλεύουμε για τον τίτλο αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Τελειώσαμε πρώτοι στην κανονική περίοδο και τώρα είμαστε δεύτεροι. Αν γυρίσουμε πίσω στην προετοιμασία, θα δούμε ότι ήταν πολύ δύσκολη η κατάσταση. Σκεφτόμουν τότε ότι έπρεπε να είμαι πολύ θετικός, για να δώσω στους παίκτες αυτοπεποίθηση και δύναμη. Τότε, το πιο σημαντικό ήταν να μπούμε στους ομίλους. Είναι άνοιξη, περάσαμε ως πρώτοι από τον όμιλο. Ήταν δύσκολο το πρόγραμμα, αντί να έχουμε ένα κανονικό πρόγραμμα, όλα ήταν εναντίον μας. Ίσως ήταν μεγάλο το βάρος και η δυσκολία με τα διαδοχικά παιχνίδια. Υποφέραμε... Δεν είναι θέμα οργανωτικό ή φυσικής κατάστασης. Στα 90 λεπτά στο Ζάγκρεμπ είχαμε 65% κατοχή και ευκαιρίες. Μετά, παίξαμε ένα ειδικό παιχνίδι εδώ. Ο Άρης δεν είχε κάτι άλλο να παίξει, το μέλημά τους είναι να κερδίσουν τον ΠΑΟΚ, που παίζει σε πολλά επίπεδα. Ήμασταν εκεί, δεν ήταν ότι μας πίεσαν στην περιοχή και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Παίζουμε σωστά, παίζουμε καλά και πρέπει να βρούμε τις καλές μας στιγμές. Μετά τη διακοπή και το αυριανό ματς, θα πρέπει να δείξουμε ξανά τη δύναμή μας, για να πάρουμε θετικά αποτελέσματα. Ναι, δεν έχουμε το ίδιο επίπεδο όπως 1-1,5 μήνα νωρίτερα, αλλά έχουμε την ίδια δύναμη».

Σχολιάζοντας, δε, το αν οι ποδοσφαιριστές του είναι έτοιμοι να διαχειριστούν αυτή την κατάσταση, ο Λουτσέσκου τόνισε: «Ξέρω τη χώρα, την ένταση που υπάρχει εδώ. Υπάρχει αρκετή αρνητικότητα, αλλά αυτό είναι κάτι άλλο. Τώρα, υπάρχει αρνητισμός για τα αποτελέσματα, αλλά οι ποδοσφαιριστές ξέρουν ότι υπάρχουν κι αυτά στο ποδόσφαιρο. Ο καθένας έχει τον χαρακτήρα του. Υπάρχουν αυτοί που αισθάνονται πιο δυνατοί. Μπροστά μας έχουμε μεγάλους στόχους και, αν κάποιος δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό, δεν πρέπει να είναι εδώ. Ας πάει να παίξει 5Χ5. Μιλάμε για προημιτελικά στο Conference League. Είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία της ομάδας. Πότε συνέβη ξανά αυτό; Έχουν μπροστά τους κάτι μεγάλο, να παλέψουν για έναν τίτλο με τη δουλειά τους. Τι άλλο να θέλεις παραπάνω σαν κίνητρο; Η μπάλα είναι στα πόδια τους και είναι επαγγελματίες».

Κλείνοντας, ο 54χρονος Ρουμάνος προπονητής ρωτήθηκε για το αν ετοιμάζει κάποιες... εκπλήξεις για τον Σεργκέι Γιακίροβιτς, ομόλογό του στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ: «Ποια μπορεί να είναι η έκπληξη; Να βάλουμε 14 παίκτες; Η δύναμη, η ένταση... Δεν είναι εύκολο να φτάσεις στην περιοχή τους. Πρέπει να δείξουμε θέληση και αυτοπεποίθηση, να παίξουμε στους κενούς χώρους και να έχουμε συνέπεια. Στο Ζάγκρεμπ λίγες φορές είχαμε πάνω από έναν παίκτη στην περιοχή. Αυτό είναι κάτι που προέρχεται από τη θέληση να πάμε μπροστά, από την έλλειψη αντίδρασης. Στο τέλος, κάναμε δύο ευκαιρίες. Η ομάδα είναι καλά οργανωμένη και ξέρει πώς να παίζει και να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει, ακόμη και σε δύσκολες περιπτώσεις. Χάναμε με 2-0 από την Αμπερντίν και το γυρίσαμε. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά υπάρχει θέληση. Πρέπει να βάλουμε σίγουρα δύο γκολ και να μη δεχθούμε και μετά να τα δώσουμε όλα».

Σχόλια

  1. Φανταστείτε να φύγει με διπλό η Ντιναμό από την Τούμπα...τα φερέφωνα θα αρχίσουν το μαύρο να το κάνουν μαύρο! Πάντως από ηρωικά πρωτοσέλιδα σκίζουμε!

    Ερωτηματολόγιο:
    Στον ΠΑΟΚ ευθύνεται κανείς; Φταίει κάποιος για τις ήττες; Υπάρχουν ευθύνες για τις αποτυχημένες μεταγραφές; Υπάρχει πλάνο απόδοσης ευθυνών για τους χαμένους τελικούς και τις ρουφοκαβλέτες; Η τριετία που πέρασε, με τους παιχταράδες που καθημερινά αραδιάζετε, για ποιο λόγο θεωρείται πετυχημένη και για ποιο λόγο αποτυχημένη; Παρακαλώ μόνο σοβαρές απαντήσεις γίνονται δεκτές!

    Reivellere

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου