Ανακοίνωσε υποψηφιότητα για την ΕΠΟ ο Μάκης Γκαγκάτσης: «Οι εκλογές που έρχονται στην ΕΠΟ κρίθηκαν-Έχω 40 ψήφους»

 


Την υποψηφιότητά του για τις εκλογές της ΕΠΟ παρουσίασε ο Μάκης Γκαγκάτσης σε εκδήλωση που έγινε στο «Μακεδονία Παλάς». Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε βέβαιος για τη νίκη του στις αρχαιρεσίες της 22ας Ιουλίου ποντάροντας στη στήριξη πολλών ενώσεων και ΠΑΕ, που εκπροσωπήθηκαν στη συνάντηση της Κυριακής.

«Είμαι συγκινημένος. Ανακοινώνω και επίσημα την υποψηφιότητα μου για τις εκλογές της ΕΠΟ στις 22 Ιουλίου. Ευχαριστώ τον πατέρα μου, που είναι εδώ, τον πρώην πρόεδρο, Βαγγέλη Γραμμένο, τη σύζυγο μου. Θα ήθελα να είναι και η μητέρα μου εδώ, αλλά δυστυχώς δεν την έχουμε μαζί μας. Το ψηφοδέλτιο μας είναι ψηφοδέλτιο αναδόμησης για την ΕΠΟ» ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση με τον πατέρα του και άλλοτε πρόεδρο της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση, να είναι στο ακροατήριο.

«Οι εκλογές που έρχονται κρίθηκαν, χωρίς καμία έπαρση. Οι απαιτήσεις του κόσμου είναι να κάνουμε το επόμενο βήμα στο ερασιτεχνικό και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ο Μάκης Γκαγκάτσης παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο του για τις εκλογές που θα γίνουν στις 22 Ιουλίου έκανε την εκτίμηση ότι πάνω από 50 Ενώσεις θα το στηρίξουν.

«Συνολικά 38 Ενώσεις είναι εδώ και στηρίζουν, σε ψήφους είναι 39 γιατί η Ένωση γυναικών έχει διπλή ψήφο και αναμένεται ανακοίνωση από μία ακόμη. Οι μισές ομάδες της Σούπερ Λιγκ και 4-5 Ενώσεις ακόμη δεν έχουν ανακοινώσει για λόγους ανωτέρας βίας. Η συγκέντρωση δείχνει ότι οι εκλογές έχουν κριθεί, δεν χρειάζεται όμως αλαζονεία».

Ο Μάκης Γκαγκάτσης τόνισε αναλυτικά:

«Δεν έκανα προγραμματικές δηλώσεις, ο εκσυγχρονισμός της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είναι το πρώτο στοίχημα. Για την ΚΕΔ, επειδή ενδιαφέρει πολλούς, και επί 16 χρόνια εργαζόμουν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την οποία αποχωρώ από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Θα στείλουμε στον κ. Ροσέτι απευθείας επιστολή να μας υποδείξει υποψήφιους για την θέση του αρχιδιαιτητή στην ΚΕΔ. Έναν, δύο, όσους νομίζει ο ίδιος πως είναι κατάλληλοι γι΄ αυτήν την θέση. Ο συγκεκριμένος επικεφαλής της ΚΕΔ, ο οποίος θα επιλεγεί από την Επιτροπή Επαγγελματικού ποδοσφαίρου και εν συνεχεία θα εγκριθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή, θα πλαισιωθεί από τους συνεργάτες που ο ίδιος θα επιλέξει.

Για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου θα γίνει ανοιχτός διαγωνισμός. Και από εκεί θα ζητήσουμε και γι΄ αυτήν την θέση, την στήριξη της UEFA, είναι πολύ σημαντικό να κατατεθούν βιογραφικά. Και η Εκτελεστική Επιτροπή μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες να πάρει την καλύτερη απόφαση για την αναβάθμιση της ΕΠΟ».

Για τον Μπαλτάκο: «Ένας πρόεδρος υπό αντίξοες συνθήκες που προσπάθησε πραγματικά να βελτιώσει ό,τι μπορούσε».

Για τον ΠΑΟΚ: «Είναι κάτι που με συγκινεί. Μετά από 16 χρόνια δε θα είμαι στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Δε θα κρύψω ότι είμαι ΠΑΟΚ από μικρό παιδί! Από 8 χρονών που με πήγε για πρώτη φορά ο πατέρας μου στο γήπεδο. Αυτήν τη στιγμή, όμως, καταθέτω υποψηφιότητα για την προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και όλες οι ομάδες, θα αντιμετωπίζονται ισότιμα. Και ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός και ο Άρης και οι υπόλοιπες ομάδες. Είναι μια συγκινητική στιγμή για μένα. Στην Τούμπα, όποτε πηγαίνω, θα πηγαίνω μόνο ως φίλαθλος, όπως πριν το 2008».

Για την έδρα του τελικού Κυπέλλου: «Πρέπει να προχωρήσουμε χωρίς έπαρση και αλαζονεία, δεν έχει σημασία ότι σήμερα έχουν κριθεί οι εκλογές. Την επόμενη μέρα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, ακόμη και οι Ενώσεις που δεν ήταν εδώ σήμερα, ακόμη και οι ΠΑΕ που δεν θα στηρίξουν την συγκεκριμένη κίνηση, μόνο ενωτικά μπορεί να βρει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Φέτος υπήρξε ένα σημείο καμπής για το ελληνικό ποδόσφαιρο, η κατάκτηση του Πρωταθλήματος από την ομάδα που προέρχομαι και δεν ήταν φαβορί να το κατακτήσει, από τον ΠΑΟΚ. Η κατάκτηση ευρωπαϊκού τροπαίου για πρώτη φορά από ελληνική ομάδα, τον Ολυμπιακό, του Κυπέλλου από μία άλλη μεγάλη ομάδα τον Παναθηναϊκό παίζοντας στον τελικό με μία επίσης της πόλης μας, τον Άρη, σε άδειες κερκίδες όμως.

Δεν μπορεί να επαναληφθεί αυτό προφανώς, έχω ακούσει και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, δεν είναι κάτι που διαφωνώ, ίσα-ίσα συμφωνώ. Θα πρέπει να μπει στην προκήρυξη του Κυπέλλου να μπει είτε το ΟΑΚΑ, είτε το Καυτανζόγλειο μόνο και εφόσον τηρεί τις προϋποθέσεις για να γίνεται τελικός όταν βρίσκεται σε αυτόν μία ομάδα από την Θεσσαλονίκη. Διαφορετικά, αν δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις, το ΟΑΚΑ είναι μονόδρομος για να γίνεται τελικός με κόσμο, όπως αρμόζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μην ξεχνάμε ότι το 2022, διοργανώθηκε εκεί τελικός με σχεδόν 55.000 κόσμου, μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού. Ήταν μία γιορτή του ποδοσφαίρου, με ελάχιστα έκτροπά που συνέβησαν πριν, κατά την διάρκεια και μετά την λήξη του. Και αυτό δείχνει ότι αν θέλουμε μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Για το αν είναι πρόκληση για το νέο πρόεδρο της ΕΠΌ να φέρει κοντά τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Πραγματικά μόνο αν πορευτούν και οι τέσσερις μεγάλοι μαζί, θα μπορέσουν να αναβαθμίσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Φέτος, στο country ranking με την κατάκτηση του τροπαίου από τον Ολυμπιακό πήγαμε στην 15η θέση, αυτό αυτομάτως έφερε μία αναβάθμιση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού από την επόμενη σεζόν, θα έχουμε πέντε εκπροσώπους στην Ευρώπη. Θα είναι μέσα στις προσπάθειές μου (σ.σ. να έρθουν κοντά), πραγματικά θέλω να αναβαθμιστεί η διαιτησία γι’ αυτό και θα απευθυνθώ και στον κύριο Ροσέτι και στον κύριο Τσέφεριν».

Απευθυνόμενος στον Σάββα Δημητριάδη της ΕΠΣΜ του είπε: «Σάββα Δημητριάδη θα είσαι αναπληρωματικό μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής».

Για αν θα έχει αντίπαλο στις εκλογές: «Ακούγονται κάποια ονόματα, με χαρά να έχω κάποιον ανθυποψήφιο. Ακούγονται πληροφορίες, αλλά δεν έχουμε ακόμη κάποια δήλωση».

 

Σχόλια