- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα βρεθούν αύριο Τετάρτη 16 Οκτωβρίου οι εμπλεκόμενοι στην πολύκροτη υπόθεση με την Κάρτα Υγείας της ΕΠΟ, αν δεν πάρουν νέα αναβολή, την 11η στην σειρά! Το μεγάλο ερώτημα στην αυριανή δίκη, (αν γίνει) είναι αν θα παραστεί η ΕΠΟ και βέβαια ποια θέση θα πάρει, διότι ο πρόεδρός της Μάκης Γκαγκάτσης είναι αναγκασμένος να στραφεί εναντίον του πατέρα του Βασίλη Γκαγκάτση, τότε προέδρου της Ομοσπονδίας, που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στο μέγα σκάνδαλο-μιλάμε για ζημιά της ΕΠΟ ύψους 13 εκατ. ευρώ- κι έχει καταδικαστεί πρωτόδικά σε πέντε χρόνια κάθειρξη με αναστολή και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων. Την ποινή αυτή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών στους τρεις πρώην προέδρους της ΕΠΟ (Βασίλη Γκαγκάτση, Σοφοκλή Πιλάβιο, Γιώργο Γκιρτζίκη) και στα δύο πρώην μέλη της Ομοσπονδίας (Γιώργο Σιντόρη και Γιάννη Οικονομίδη).
Θα παραστεί η ΕΠΟ στην δίκη; Άγνωστο, γιατί ο Μάκης Γκαγκάτσης είναι σε δεινή θέση. Αν κερδίσει η ΕΠΟ την υπόθεση, ο πατέρας του θα πρέπει να πάει φυλακή και φυσικά, θα του αφαιρεθεί και η άδεια εξάσκησης επαγγέλματος, όπως και του Σοφοκλή Πιλάβιου, που επίσης είναι δικηγόρος. Αν κερδίσουν οι ενάγοντες, τότε η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να πληρώσει αποζημίωση περίπου 17 εκατ. ευρώ στην εταιρία PS System, με την οποία είχε συμβληθεί για την Κάρτα Υγείας.
Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Μάκης Γκαγκάτσης πρέπει να αντιδικήσει με τον πατέρα του και να υποστηρίξει τις θέσεις της ΕΠΟ για να μην ζημιωθεί στο αστικό σκέλος η Ομοσπονδία με ένα δυσβάστακτο οικονομικό μέγεθος ύψους 17 εκατ. ευρώ στο σύνολο. Μιλάμε δηλαδή για σύγχρονη επανάληψη του Σεξπιρικού δράματος «Κι εσύ τέκνον Βρούτε», που αναφώνησε ο Ιούλιος Καίσαρας, όταν αναγνώρισε ανάμεσα στους δολοφόνους του τον Μάρκο Ιούνιο Βρούτο, πιθανότητα και γιο του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι κατηγορούμενοι θα πάρουν μία, ακόμα αναβολή.
Κατά το κατηγορητήριο, το 2005 η ΕΠΟ είχε συνάψει συμφωνία με την PC System για παροχή ιατρικών εξετάσεων σε χιλιάδες ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Όμως η σχετική σύμβαση καταγγέλθηκε το 2013 γιατί δεν υλοποιήθηκε ποτέ ενώ όλο αυτό το διάστημα καταβάλλονταν κανονικά το αντίτιμο στις συμβαλλόμενες εταιρείες που είχαν αναλάβει το έργο, ζημιώνοντας τα ταμεία της ΕΠΟ κατά 13 εκατομμύρια ευρώ.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου