Χοντρό παιχνίδι με την Ένωση Διαιτητών

 


Χοντρό παιχνίδι γίνεται για την περίφημη Ένωση Διαιτητών που προέβλεπε η νομοθεσία, αλλά δεν είχε υιοθετήσει η ΕΠΟ. Πλέον ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να υλοποιηθεί η δημιουργία της Ένωσης. Το ζήτημα είναι από ποιους θα ψηφίζεται; Και δεν είναι το μέγα θέμα αν ψηφίζεται από τους Συνδέσμους ή απευθείας από τους διαιτητές. Αυτό θα λυθεί από τη σχετική εισήγηση από την UEFA.

Το θέμα είναι πως αν ψηφίζουν απευθείας οι ρέφερι για την Ένωση Διαιτητών, ανοίγει ο δρόμος ώστε να ψηφίζουν και για το Δ.Σ. της ΕΠΟ, αντί για τις Ενώσεις, τα σωματεία. Η λογική της διεύρυνσης σε όσους έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν για την εκλογή της διοίκησης της Ένωσης Διαιτητών, θα ενισχύσει τα επιχειρήματα όσων θέτουν ζήτημα διεύρυνσης και του αριθμού των ψηφοφόρων για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της ΕΠΟ.

Η ανάγκη ενίσχυσης των όρων ανεξαρτοποίησης της Ομοσπονδίας είναι επιβεβλημένη, προκειμένου να περιοριστούν οι φωνές στο νέο πρωτάθλημα και να καταπολεμηθεί ο δείκτης αναξιοπιστίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τα… μπλοκ θα χάσουν τη σημερινή τους λάμψη και δεν θα έχουν τη δυνατότητα ποδηγέτησης του εκλογικού αποτελέσματος.

Σχόλια