Εν ενεργεία και πρώην ποδοσφαιριστές πελάτες της συμμορίας με τις ντόπες * Πέντε συλλήψεις

 


ΣΟΚ. Πρώην και εν ενεργεία ποδοσφαιριστές, περιλαμβάνονται στους πελάτες της συμμορίας που εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ και όπως αποδείχθηκε, διακινούσε παράνομα αναβολικά καθώς και άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα. Παράνομα σκευάσματα έπαιρναν ακόμη σφαιροβόλοι, bodybuilders και ιδιοκτήτες γυμναστηρίων

Σε δύο μάλιστα από τους αθλητές που λάμβαναν αναβολικά από τη συμμορία καθώς και σε ένα μέλος της οργάνωσης είχαν επιβληθεί ποινές αποκλεισμού από τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης του Ντόπινγκ.

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας τα οποία προχώρησαν σε πέντε συλλήψεις, ενώ κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, περισσότερα από 22.000 δισκία αναβολικών ουσιών, 21 πακέτα με απαγορευμένα σκευάσματα, πλήθος ναρκωτικών δισκίων και 773 γραμμάρια κάνναβης.

Προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, της Europol, του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2018 στη διακίνηση παράνομων αναβολικών τα οποία «πλάσαρε» σε αθλούμενους και μη με σκοπό τη βελτίωση της αγωνιστικής διάθεσης, της ικανότητας και απόδοσης των αθλητών κατά τη διάρκεια αθλητικών αγώνων ή εν όψει της συμμετοχής τους σε αυτούς καθώς και τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης απλών αθλουμένων.

Σχόλια