Αφού διέπρεψε στη Γεωργία...


 

Σχόλια

  1. Αγαπητέ Μπαλλαδόρε, παίρνοντας αφορμή από χθεσινά δημοσιεύματα και αναρτήσεις σου στέλνω το παρακάτω:

    «Τα γενέθλια του Στάλιν»
    Η Μάγια Πλιτσέσκαγια (1925-2015) δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, διάσημη μπαλαρίνα, γύρισε όλον τον κόσμο, προσφέροντας απλόχερα το ταλέντο και την τέχνη της.
    Το 1994, λίγα χρόνια μετά την κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος, η Μάγια Μιχαήλοβνα έγραψε και δημοσίευσε ένα βιβλίο με τις αναμνήσεις της, με τίτλο:
    «Εγώ, η Μάγια Πλιτσέσκαγια».
    «…Οι ιστορικοί θα αναφέρουν αυτή την ονομασία χωρίς ιδιαίτερη σκέψη. 21 Δεκεμβρίου 1949. Οι κομμουνιστές σε όλες τις ηπείρους του πλανήτη, δαιμονισμένοι από την δόλια προσπάθεια τους, ήθελαν να γιορτάσουν με μεγαλοπρέπεια τα γενέθλια του αιμοσταγούς τυράννου. Κάθε ώρα και στιγμή βομβάρδιζαν τους παγωμένους εργαζόμενους πως η ημέρα αυτή είναι ανώτερη σε σημασία από την Γέννηση του Χριστού. Οι αδελφοί σοβιετικοί λαοί μας έσπαγαν το κεφάλι τους ποια έκπληξη να ετοιμάσουν στον ευεργέτη της ανθρωπότητας κατά την ένδοξη αυτή γιορτή. Είχαν μάλιστα ανοίξει μουσεία δώρων για τον δαφνοστεφανωμένο ηγέτη. Οι εφημερίδες δημοσίευαν ωκεανούς τηλεγραφημάτων και επιστολών προς τον «αγαπητό Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς». Οι πάντες «εκφράζονταν» εγκωμιαστικά, προσπαθούσαν να βρουν τις κατάλληλες λέξεις ώστε να γλείψουν πιο αποτελεσματικά, την πλαδαρή μούρη του μουστακαλή δικτάτορα. Οι ποιητές έγραφαν ωδές, οι συνθέτες τραγούδια, οι υφάντρες έφτιαχναν χαλιά. Οι καλλιτέχνες ονειρεύονταν τη συμμετοχή τους στην ιωβηλαία κρατική συναυλία…»

    Αφιερωμένο σε όλους τους σοβιετολάγνους εραστές του Ρωσοπόντιου ολιγάρχη.


    Manavoskylo

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου