Σανιόλ: «Θα νικήσουμε και θα προκριθούμε»

 


Βέβαιος για την πρόκριση της Εθνικής Γεωργίας στην τελική φάση του EURO 2024 παρουσιάστηκε ο Βίλι Σανιόλ. 

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει του τελικού της Τρίτης (26/03) με την Εθνική Ελλάδας ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Γεωργιανών εμφανίστηκε αρκετά αισιόδοξος για το ματς με την «γαλανόλευκη» στην Τιφλίδα.  

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Γάλλος προπονητής:

Για την προετοιμασία της ομάδας του: «Είχαμε περισσότερο χρόνο για να ξεκουραστούμε. Μετά τον αγώνα με το Λουξεμβούργο, όλοι οι παίκτες είναι έτοιμοι. Έχουμε μία προπόνηση, θα προσπαθήσουμε να δούμε όλες τις λεπτομέρειες και να δείξουμε το καλύτερο εαυτό μας με την Ελλάδα. 

Δεν μου αρέσει να μιλάω πολύ για τον αντίπαλο, προτιμώ να μη μιλώ για τους αντιπάλους μας. Εμείς πρέπει να δουλέψουμε για το τι πρέπει να κάνουμε για να φτάσουμε στο στόχο μας.»

Για το αν η ομάδα του έχει νοοτροπία νικητή: «Όταν ακούσαμε ότι έχουμε να παίξουμε με την Ελλάδα, γνωρίζαμε εξαρχής πόσο δύσκολο θα ήταν το παιχνίδι. Έχουν καλούς παίκτες. Αυτός είναι τελικός, άρα και οι δύο θέλουν να κερδίσουν. Η νοοτροπία νικητή σημαίνει ότι θες να κερδίζεις. 

Λέω συχνά στους παίκτες μας ότι μερικές φορές το να ονειρεύεσαι δεν είναι αρκετό. Τα παιδιά μου και οι γονείς μου μπορούν να ονειρευτούν επίσης, αλλά δεν μπορούν να παίξουν. Πρέπει να κάνεις τα πάντα για να πετύχεις. Οι παίκτες μου έχουν βελτιωθεί αρκετά, είναι καλά προετοιμασμένοι και έτοιμοι για το συγκεκριμένο ματς.»

Για το ενδεχόμενο παράτασης και πέναλτι: «Κάναμε αλλαγές με το Λουξεμβούργο. Πίστεψα ότι οι παίκτες που θα έμπαιναν θα είχαν νοοτροπία νικητή. Είμαστε έτοιμοι για 120 λεπτά και πιστεύω ότι θα κερδίσουμε. Ο Τσεκβατάτζε και ο Κοχορασβίλι προπονήθηκαν και είναι έτοιμοι. Είμαστε επίσης προετοιμασμένοι ακόμα και για τη διαδικασία των πέναλτι, επειδή υπάρχει αυτό το σενάριο».

Για το «διάβασμα» των παικτών: «Όλοι είναι έτοιμοι. Και οι 26 παίκτες και οι τρεις που έμειναν εκτός. Παρόλα αυτά όλοι είναι έτοιμοι για να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Δυστυχώς δεν μπορώ να πω την ενδεκάδα για αύριο. 

Όλοι θέλουν να κερδίσουμε και όλοι είναι έτοιμοι για να παίξουν. Να συνεισφέρουν στο παιχνίδι. Η ατομική επιτυχία δεν είναι σημαντική, το σημαντικό είναι να κερδίσει μια ολόκληρη χώρα».

Για το πλάνο της ομάδας του: «Η αντίδρασή μου μετά τη νίκη με το Λουξεμβούργο ήταν η εξής: Ήμουν χαρούμενος με την ομάδα, τα κάναμε όλα τέλεια. Θέλω να είμαι περήφανος με τις καλές μας εμφανίσεις. Είπα στους παίκτες ότι αυτό που ήμασταν κόντρα στο Λουξεμβούργο ήταν καλό. Έχουμε ένα πλάνο για αύριο, αναφέρατε μια “ συνταγή”, αλλά αυτή δεν υπάρχει.

Αλλιώς δεν θα ήμουν προπονητής και θα δημιουργούσα μια δική μου εταιρεία που θα πουλούσε αυτή τη συνταγή. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, κερδίσαμε απέναντι στο Λουξεμβούργο, αλλά δεν ξέρουμε πως μπορεί να τελειώσει το επόμενο παιχνίδι. Θέλω να δουλέψουμε πάνω σε αυτό».

Για τον τομέα της ψυχολογίας ανέφερε: «Δεν έχω δίπλωμα στη ψυχολογία, αλλά θα μιλήσω ειλικρινά. Αν τα παιδιά ήταν υπό πίεση τότε θα έλεγα στους ειδικούς ότι χρειαζόμαστε έναν ψυχολόγο. Τα παιδιά, όμως, ελέγχουν τα συναισθήματά τους και ξέρουμε πως να αντιμετωπίσουμε το άγχος και την πίεση, παρόλο που συμφωνούμε ότι κάποιες φορές είναι απαραίτητο».

Για την ανάπτυξη που παρατηρείται στο ποδόσφαιρο της Γεωργίας είπε: «Όταν μιλάς για βελτίωση, δεν μπορείς να κρίνεις από ένα παιχνίδι. Έχουμε να δούμε τον δείκτη πάνω σε ένα ευρύ φάσμα. Τον Σεπτέμβρη του 2020 ήμασταν στη League D, τώρα είμαστε στη League B μαζί με την Αγγλία. Δεν είμαστε μια ομάδα σαν την Αγγλία, δεν “ ζητιανεύουμε”..

Η ανάπτυξη που υπάρχει εντυπωσιακή. Ο Βλάντιμιρ Βάις έχει κάνει πολλά. Η ομοσπονδία και οι παίκτες έχουν κάνει τα πάντα. Αύριο μπορεί να κερδίσουμε μπορεί να χάσουμε, αλλά θα νιώσουμε ότι υπάρχει μεγάλη βελτίωση και πρόοδος. Θα προσπαθήσουμε να δείξουμε αυτή την πρόοδο».

Σχόλια