Μπακασέτας: «'Οπως με Καζακστάν»

 


Πανέτοιμη για τον τελικό πρόκρισης στην καταληκτική φάση του EURO 2024 απέναντι στην Γεωργία είναι η Εθνική Ελλάδας, σύμφωνα με τον Τάσο Μπακασέτα.

Ο αρχηγός της «γαλανόλευκης» τόνισε ότι η ατμόσφαιρα που πρόκειται να δημιουργήσουν οι Γεωργιανοί στο γήπεδο της Τιφλίδας δεν φοβίζει τους διεθνείς, που είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για να πετύχουν το στόχο τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το ματς με το Καζακστάν και τα σενάρια που κάνει για το αυριανό με την Γεωργία, είπε: «Κάναμε ένα πολύ καλό ματς με το Καζακστάν. Σκοράραμε πολύ νωρίς δύο φορές κι αυτό ήταν το κλειδί για την άνετη επικράτησή μας. 

Όσον αφορά αυτό με την Γεωργία, δεν μου αρέσει να κάνω σενάρια. Θέλω να είμαστε συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι.»

Για το αν η Ελλάδα, βάσει της προϊστορίας, είναι το φαβορί: «Δεν θεωρούμε τίποτα από αυτά. Είναι ένα ματς που δίνει πρόκριση και σε τέτοια ματς δεν υπάρχουν φαβορί. Τα πάντα μπορεί να συμβούν. 

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Είμαστε σε καλή κατάσταση κι έχουμε καλή διάθεση. Ήμασταν απόλυτα έτοιμοι στο προηγούμενο ματς, αντάξιοι των προσδοκιών απέναντι σ΄ ένα αντίπαλο που είχε δείξει πολύ καλά στοιχεία στα προκριματικά. Πρέπει να είναι οδηγός μας το παιχνίδι με το Καζακστάν.»

Για την ατμόσφαιρα που περιμένει: «Εντός έδρας είμαστε πολύ δυνατοί. Οταν είσαι παίκτης της Εθνικής ομάδας, θες τέτοιου επιπέδου αγώνες. Θες να παίζεις σε τέτοια ματς και σε τρομερές ατμόσφαιρες. 

Ίσως αύριο γυρίσουμε την ατμόσφαιρα υπέρ μας. Δεν παίζει ρόλο η έδρα. Σε όλη την καριέρα μας παίξαμε πολλά μεγάλα ντέρμπι εκτός έδρας, όπου υπήρχε μεγάλη πίεση. Στη φάση που είμαστε και σε έναν τελικό δεν παίζει ρόλο».

Για τα δημοσιεύματα που θέλουν τους διεθνείς να έκαναν βόλτες εκτός ξενοδοχείου, απάντησε: «Κανένα σχόλιο», ενώ σ΄ εκείνο το σημείοοαρενέβη ο υπεύθυνος επικοινωνίας, Μιχάλης Τσαπίδης, τονίζοντας; «Τι να σχολιάσουμε; Δεν υπάρχει κάτι να σχολιάσουμε».

Για το ότι είχε σκοράρει στο τελευταίο ματς με τους Γεωργιανούς: «Σίγουρα το θυμάμαι. Το να εκτελείς πέναλτι στο φινάλε δεν είναι και το πιο εύκολο. Εμείς από τότε έχουμε αποκτήσει περισσότερες εμπειρίες. 

Και η Γεωργία έχει αλλάξει πολλούς παίκτες στην ενδεκάδα. Οι δύο ομάδες έχουν βελτιωθεί σε πολλούς τομείς. Στο παιχνίδι τους, σε εμπειρίες. Οπότε θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό ματς σε σχέση με εκείνο του 2021.»

Για το πόσο κοντά αισθάνονται οι διεθνείς στο EURO, είπε: «Δεν μπορώ να δώσω ακριβή απάντηση. Για μας υπάρχει μόνο αυτό το ματς. Ούτε το πριν ούτε το μετά. Είναι μία μεγάλη πρόκληση. Όσοι είναι δίπλα στην ομάδα ξέρουν τις δυσκολίες και τι έχουμε περάσει. Δεν σκεφτόμαστε το πριν και το μετά».

Σχόλια