Το CAS επιστρέφει 1 βαθμό στον ΟΣΦΠ και ο ΠΑΟ κρατάει τους 3!

 


Εν αναμονή της επιβεβαίωσης μέσω της επίσημης ανακοίνωσης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το CAS αποφάσισε την επιστροφή του βαθμού που είχε αφαιρεθεί από τον Ολυμπιακό για τον τραυματισμό του Χουάνκαρ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (22/10), που διακόπηκε και δεν τελείωσε ποτέ.

Η εκδίκαση της προσφυγής που άσκησε η πειραϊκή ομάδα μετά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων/ΕΠΟ που είχε διατηρήσει την πρωτόδικη ποινή του αθλητικού δικαστή, εκδικάστηκε την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου ενώπιον του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου, το οποίο κατέληξε στην ετυμηγορία του.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο αγώνας δεν θα συνεχιστεί αλλά κατακυρώνεται οριστικά στον Παναθηναϊκό, όπως και οι τρεις βαθμοί, με τη διαφορά ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα δουν να τους επιστρέφεται ο ένας βαθμός που τους είχε αφαιρεθεί, εκτός του μηδενισμού τους.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα μετρά πλέον 54 βαθμούς και κατά συνέπεια θα δει την απόστασή του από την πρώτη θέση και την ΑΕΚ να μειώνεται στους 4 βαθμούς, από τον δεύτερο ΠΑΟΚ στους 3 και από τον Παναθηναϊκό στον έναν βαθμό.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού αισθάνονται ικανοποιημένοι αλλά και δικαιωμένοι από την επιμονή τους να κυνηγήσουν την υπόθεση, ακόμη κι αν είχαν το μικρότερο δυνατό όφελος από την απόφαση, που εν μέρει έκανε αποδεκτή τη θέση τους. 

Αν και θεωρούν από την αρχή ως το τέλος άδικη την ποινή που τους επιβλήθηκε, εν τούτοις τα στελέχη των «ερυθρόλευκων» υπογράμμιζαν ότι αυτή δεν παύει να είναι μια δικαστική νίκη σε εγχώριο επίπεδο, καθώς το CAS ανέτρεψε μερικώς τόσο την απόφαση του πειθαρχικού οργάνου της Λίγκας όσο κι εκείνη της Επιτροπής Εφέσεων.

Σχόλια