Έρευνα της UEFA για την καταγγελία της Αμπερντίν για ρατσιστική επίθεση στην Τούμπα

 


Λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με την Αμπερντίν για την 4η αγωνιστική του Conference League στην Τούμπα, η σκωτσέζικη ομάδα προχώρησε σε επίσημη καταγγελία για περιστατικό ρατσιστικής επίθεσης σε βάρος του ποδοσφαιριστή της, Πάπε Χαμπίμπ Γκουέγ!

Η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ αντέδρασε άμεσα, πήρε θέση και διέψευσε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αφού δεν υπέπεσε στην αντίληψη κανενός υπεύθυνου της διοργάνωσης. Αντίθετα, η προκλητική συμπεριφορά των αναπληρωματικών παικτών της Αμπερντίν στην ισοφάρισή τους, ήταν εμφανής και προς τιμήν τους, οι οπαδοί δεν αντέδρασαν καθόλου».

Ωστόσο, το θέμα φαίνεται πως θα έχει συνέχεια, αφού σύμφωνα με το Sky Sports η UEFA ξεκινάει έρευνα για ρατσιστική επίθεση στον παίκτη των σκωτσέζων, με εκπρόσωπο της ποδοσφαιρικής ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας να τονίζει: «Ένας Επιθεωρητής Δεοντολογίας και Πειθαρχικής διορίστηκε για τη διεξαγωγή έρευνας. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα θα γίνουν διαθέσιμες σε εύθετο χρόνο».

Σχόλια