Δολοφονήθηκε ο Ρασίντ Γιεκινί;

 Αποτέλεσε μια από τις πιο εντυπωσιακές μεταγραφές του Ολυμπιακού. Ο Ρασίντ Γιεκινί που γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 1963, ψηφίστηκε ως ο καλύτερος Αφρικανός ποδοσφαιριστής το 1993, ενώ είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Νιγηρίας με 37 γκολ σε 58 εμφανίσεις.

Ο Γιεκινί σταμάτησε το ποδόσφαιρο το 2005 και έζησε μια ήσυχη, απλή, μοναχική, αλλά σύντομη ζωή στο Ιμπαντάν της Νιγηρίας, μακριά από την οικογένειά του.

Όταν πέθανε υπήρξαν δημοσιεύματα για κάποιο παράξενο σκεύασμα που του δόθηκε. Στην πραγματικότητα έρευνα δεν έγινε ποτέ. Το σενάριο ότι τον απήγαγαν μέλη της οικογένειάς του προκειμένου να του επιβληθεί μια εξωφρενική θεραπεία, δεν ερευνήθηκε. Σύμφωνα με αυτό, συγγενείς του έβαλαν χειροπέδες, τον πήγαν σε δικό τους γιατρό γιατί έπασχε από διπολική διαταραχή και ύστερα από μια εβδομάδα πέθανε από καρδιά.

Ο Τζιμπρίλ Μοχάμεντ υποστηρίζει ότι ο Ρασίντ δεν είχε ιατρικό ιστορικό. Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής ομάδας Σεγκούν Οντεγκμπάμι, υποστηρίζει ότι δολοφονήθηκε. Βρέθηκε νεκρός στις 4 Μαΐου 2012. Λίγες ημέρες μετά, η κόρη του Γιεμίσι αναφέρει ότι ξεκίνησε από τους συγγενείς η διεκδίκηση των χρημάτων του Ρασίντ…

Σχόλια