ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Πότε οι παραβατικοί ρομά θα πάψουν να κάνουν ό,τι γουστάρουν;

 

Ουδείς σοβαρός μπορεί να ισχυριστεί ότι  οι Αστυνομικοί θα πρέπει να ενεργούν ασύδοτ και να σκοτώνουν αβέρτα όποιον γουστάρουν.

} Κανείς επίσης δεν πρέπει να ξεπερνάει με ευκολία τα προβλήματα που δημιουργούν οι ρομά οι οποίοι κάνουν ό,τι γουστάρουν και ζητούν να έχουν ατιμωρησία.

 

} Ο 17χρονος ρομά πήρε το αυτοκίνητο και χωρίς να διαθέτει δίπλωμα οδήγησης βγήκε στο δρόμο για να κάνει την πλάκα του.

} Όταν οι Αστυνομικοί τον εντόπισαν και του ζήτησαν να σταματήσει για έλεγχο, ο 17χρονος πάτησε γκάζι και προσπάθησε να εξαφανιστεί.

} Αφού ακολούθησε καταδίωξη, ένας Αστυνομικός για τους λόγους που μόνο αυτός γνωρίζει, έβγαλε το υπηρεσιακό του περίστροφο και χωρίς να είναι κατανοητό πώς, ο νεαρός σκοτώθηκε.

 

} Κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να δικαιολογήσει μια τέτοια πράξη όταν υπάρχει δόλος, κανείς όμως δεν αναρωτήθηκε και το ποιόν του νεαρού Γύφτου που έγραψε στα παλιά του υποδήματα την εντολή της Αστυνομίας, και αντί να σταματήσει και να δεχθεί τον έλεγχο, το έπαιξε μάγκας όπως κάνουν οι περισσότεροι ρομά .

} Οι ρομά έχουν δημιουργήσει ένα δικό τους καθεστώς, με αποτέλεσμα να μην μπορεί η Αστυνομία να τους ελέγξει.

} Αναρωτήθηκε κάποιος που θα φτάσει αυτή η κατάσταση με τους ρομά , που διακινούν ναρκωτικά, και παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην κάθε είδους παρανομία;

 

} Πόσα χρόνια ακόμη πρέπει να περάσουν για να ερευνήσουν οι αρμόδιοι, με ποιο τρόπο ο Τράγκας είχε δημιουργήσει αυτή την αμύθητη περιουσία;

} Τι ακριβώς πωλούσε ο μακαρίτης ο Τράγκας, ώστε να μπορεί να δημιουργήσει μια τόσο μεγάλη περιουσία, ενώ ο ίδιος εμφανίζονταν σαν φουκαράς;

 

} Καθημερινά διαβάζουμε κριτικές για τα αυξημένα ενοίκια, κυρίως από αυτούς που δεν κατάφεραν να αποκτήσουν κάποιο ακίνητο.

} Το ενοίκιο είναι προσφορά και ζήτηση, αυτός που διαθέτει ο ακίνητο δεν πίεσε και δεν εξανάγκασε κανέναν να το νοικιάσει αφού του φαίνεται ακριβό το ενοίκιο.

 

} Ζητούν από την Κυβέρνηση να περιορίσει την τιμή του ενοικίου, λες και το ακίνητο το απέκτησε με χρήματα της Κυβέρνησης.

} Αυτό είναι ένα παρεξηγημένο γεγονός, γιατί ο κάτοχος τέτοιων ακινήτων έχει ματώσει για να τα αποκτήσει, και την τιμή του ενοικίου  θα την αποφασίσει ο ίδιος και κανένας άλλος.

Σχόλια