Αλμέιδα: «Μάχη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο»

 


Την πίστη του στις δυνατότητες της ομάδας του διατράνωσε για ακόμη μία φορά ο Ματίας Αλμέιδα. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ενόψει της αυριανής (9/11, 22:00) αναμέτρησης με την Μαρσέιγ για την 4η αγωνιστική του Europa League (2ος όμιλος), ο προπονητής της ΑΕΚ μίλησε:

- Για το γεγονός ότι επέστρεψαν σχεδόν όλοι οι τραυματίες και η ομάδα είναι πλήρης:

«Είναι σημαντικό αυτό για την ομάδα ως σύνολο. Ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει δικαιολογίες για τις απουσίες που είχαμε. Όταν είναι όλοι διαθέσιμοι, υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ τους και είναι υποχρεωμένοι να έχουν καλύτερη απόδοση».

- Για τα χαρακτηριστικά του Γκατούζο ως προπονητή:

«Θα έπρεπε να είμαι ποδοσφαιριστής της Μαρσέιγ για να μιλήσω για τα χαρακτηριστικά του! Με μία γρήγορη ανάγνωση, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι με την έλευσή του το στυλ της ομάδας έχει αλλάξει. Φαίνεται ότι είναι μία ομάδα με πάθος που ασκεί πίεση, με ποικιλία κινήσεων στην επίθεση. Είναι μια ομάδα που έχει πολλές επιλογές κι εμένα προσωπικά με ευχαριστεί να την βλέπω».

- Για την απουσία του Ρονζιέ από τη Μαρσέιγ:

«Δεν αλλάζει τίποτα στο πλάνο μας. Ο αντίπαλος έχει βαθύ ρόστερ και διαθέτει 2-3 ποδοσφαιριστές σε κάθε θέση. Εμείς θα επικεντρωθούμε στο δικό μας παιχνίδι, καθώς είναι δεδομένο ότι σεβόμαστε πάντα τον αντίπαλο».

- Για το ποιες ομάδες θεωρεί φαβορί από τον όμιλο:

«Όταν έγινε η κλήρωση σίγουρα ήταν άλλες ομάδες τα φαβορί, όμως εμείς αποδείξαμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας, πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και, αν τα καταφέρουμε, τότε θα είμαστε φαβορί! Όλοι ξέρουμε ότι θα δώσουμε τη μάχη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Έχουμε ποδοσφαιριστές με ποιότητα και πάρα πολύ μεγάλη όρεξη και επιθυμία για να προχωρήσουμε».

- Για το αν θα συνεχιστεί η «κιτρινόμαυρη επανάσταση»:

«Είμαστε μία ομάδα που παλεύει, δεν θεωρεί τίποτα χαμένο, που θέλει να προχωρήσει σε οποιαδήποτε διοργάνωση συμμετέχει. Αντιληφθήκαμε ότι και στην Ευρώπη μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Στη ζωή όταν κάποιος έχει πάθος, δείχνει σεβασμό και αγάπη γι' αυτό που κάνει. Όταν υπάρχει ένωση, δεν υπάρχουν εμπόδια. Οπότε είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι που κυνηγάμε τους στόχους μας».

Τους παίκτες της Ένωσης εκπροσώπησε ο Αρόλντ Μουκουντί ο οποίος τόνισε:

«Έχουμε μία πολύ δυνατή ομάδα και έχουμε δει την επίδραση που έχει ο κόσμος, ειδικά στους αγώνες με την Ντιναμό. Αυτό που θέλουμε αύριο είναι να έχουμε εμπιστοσύνη στη δική μας ομάδα, να κάνουμε μια καλή εμφάνιση και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Βρισκόμαστε σε έναν όμιλο, όπου όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους. Ελπίζω ότι εμείς θα είμαστε μία από τις δύο ομάδες που θα πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση».

Σχόλια