Ο Σαββίδης κάνει απο-επένδυση στον ΠΑΟΚ. Δηλαδή, προσπαθεί να πάρει πίσω όσα μπορεί...

 


Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι οι φίλαθλοι όλων των ομάδων σε όλο τον κόσμο ζητούν-απαιτούν το καλύτερο για την ομάδα τους. Δεν είναι θέμα προσφοράς στην ομάδα, είναι η θεμελιώδης αρχή, οι ομάδες οφείλουν την ύπαρξή τους στον κόσμο. Μια ομάδα λέγεται μεγάλη όταν έχει χιλιάδες υποστηρικτών, όταν έχει ιστορία, όταν έχει τίτλους. Άρα το θέμα δεν είναι προσφέρω στη ομάδα τότε και μόνο τότε έχω το δικαίωμα να απαιτήσω.


Να συνεχίσω τώρα με το άλλο θέμα.
Το αήττητο νταμπλ έχει ένα ονοματεπώνυμο Ι. Σαββίδης, τα 4 κύπελλα έχουν ένα ονοματεπώνυμο Ι. Σαββίδης.
Η σημερινή κατάσταση της ομάδας έχει και αυτή ένα ονοματεπώνυμο Ι. Σαββίδης. Δεν μπορεί οι επιτυχίες να χρεώνονται στο μεγαλομέτοχο και οι αποτυχίες στα στελέχη της ομάδας. Άλλωστε και τα στελέχη επιλογές του μεγαλομετόχου είναι, άρα και η ευθύνη. Όσοι προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη κάπου αλλού ή αφελείς είναι ή έχουν άλλους σκοπούς.


To project της ομάδας αυτήν την στιγμή έχει ένα όνομα Αποεπένδυση. Αυτό σημαίνει για όσους γνωρίζουν έστω και ελάχιστα οικονομικά, ότι ο επενδυτής προσπαθεί να πάρει πίσω όσο το δυνατόν περισσότερα από τα χρήματα που έχει επενδύσει.
Τα τελευταία 3 χρόνια αυτό συμβαίνει συστηματικά. Πωλούνται όλοι οι παίκτες αξίας και στη θέση τους έρχονται «στοιχήματα», παίκτες πολύ μικρής αξίας που ίσως βγούν.
Τα περί ευρωπαϊκής διάκρισης και καθιέρωσης στην ελίτ και πρωταθλητισμού είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.


Δεν θα κατηγορήσω κανέναν Σαββίδη, αυτό θέλει, αυτό μπορεί, αυτό κάνει. Στο κάτω κάτω κουμάντο στην τσέπη του θα κάνει αυτός και κανένας άλλος.
Εγώ δεν είμαι Σαββίδης, φίλαθλος του ΠΑΟΚ είμαι τα τελευταία 50 χρόνια και ο ΠΑΟΚ με ενδιαφέρει. Θα θέσω όμως μερικά ερωτήματα:
- Είναι βιώσιμη η σημερινή κατάσταση της ομάδας;
- Υπάρχει σοβαρή προοπτική για πρωταθλητισμό και CHL;
- Η ομάδα την τελευταία 3ετία ανεβαίνει επίπεδα;
Η δική μου απάντηση στα παραπάνω είναι όχι.


Μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ που πρέπει να πρωταγωνιστεί οφείλει να δημιουργήσει συνθήκες αυτάρκειας για ένα budget που του δίνει την δυνατότητα να χτυπάει στα ίσια το πρωτάθλημα και τους ομίλους του CHL. Στόχος είναι η αυτάρκεια σε αυτό το επίπεδο. Δεν μπορεί να είναι ο στόχος να ρίξουμε τόσο το budget ώστε από τα τηλεοπτικά και τις όποιες εισπράξεις από την Ευρώπη να υπάρχει αυτάρκεια. Αυτός είναι ένας φαύλος κύκλος γιατί και τηλεοπτικά έσοδα θα μειώνονται και η Ευρώπη θα απομακρύνεται, Αυτός είναι ο ιδανικός στόχος μιας μικρομεσαίας ομάδας που έχει κάποιες εκλάμψεις. Αυτό όμως δεν είναι ΠΑΟΚ.


Πολλή θα ρωτήσουν και με μεγάλη δόση ειρωνείας και τι ακριβώς θα γίνει θα αγοράσεις εσύ τον ΠΑΟΚ; Όχι βέβαια, αλλά δεν θεωρώ ταμπού την συζήτηση για την επόμενη μέρα. Πιστεύω ότι αυτή η συζήτηση έχει ήδη ξεκινήσει, αυτό τουλάχιστον ακούω.
Πιστεύω ότι όλοι οι κύκλοι κάποτε ανοίγουν και κάποτε κλείνουν.
Είπαν ορισμένοι να βάλει δηλαδή πωλητήριο στην ομάδα; Ναι να βάλει, με προϋποθέσεις όμως. Εάν υπάρχει ο άνθρωπος που θα πάει την ομάδα πιο ψηλά τότε καλώς να ορίσει.


ΥΓ Μιλούν πολλοί για την Νέα Τούμπα, το νέο προπονητικό κέντρο κλπ., εγώ θα πω ότι αυτή τη στιγμή απέχουν πάρα μα πάρα πολύ.
Έχει κάνει κάποιος δημοσιογράφος πραγματικό ρεπορτάζ, πραγματική έρευνα για να δει που ακριβώς βρίσκονται αυτά; Γιατί η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από αυτή των ανακοινώσεων. Η μπάλα είναι επιτέλους μετά από πάρα πολλές καθυστερήσεις στο γήπεδο μας, αλλά…

Σχόλια

  1. Ο Σαββίδης έπιασε ταβάνι με τον ΠΑΟΚ, παραπάνω δεν μπορεί. Το θέμα είναι να το καταλάβει γρήγορα και να μην διαλύσει εντελώς την ομάδα που ο ίδιος έφτιαξε. Δυστυχώς η τακτική που ακολουθεί είναι να πάρει πίσω όσο το δυνατόν περισσότερα από τα χρήματα που έχει επενδύσει. Αυτό μας δείχνουν οι περήφανες πωλήσεις εδώ και μία τριετία, όποιο ταλέντο βγει από τις μικρές ομάδες ρευστοποιείται πριν καλά καλά τον δούμε. Ας το σφυρίξει λοιπόν κάποιος στον μεγαλομέτοχο ότι ο κύκλος του έχει κλείσει και ήρθε η ώρα να κρεμάσει πωλητήριο για να προχωρήσουμε όλοι παρακάτω. Mιλούν πολλοί κια ρωτούν για το νέο προπονητικό κέντρο και για την νέα Τούμπα αν θα είναι με 1 διάζωμα ή 2, άν θα έχει 35000 ή 41926 θέσεις. Σε όλους αυτούς έχω να πω, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; Ας βρεθούν πρώτα τα χρήματα για να βγει η χρονιά χωρίς να πουλήσουν κάποιον παίκτη και μετά τα λούσα και οι κορδέλες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχει αρχίσει μια οργανωμένη ,απ ότι φαίνεται ,επίθεση κατά του Ιβάν ,με απώτερο σκοπό να πουλήσει και να φύγει .Αλλά όλοι αυτοί που εξαπολύουν μύδρους κατά του Ιβάν ,δεν παρουσιάζουν προτάσεις ρεαλιστικές για τον Χ που θα αγοράσει τον ΠΑΟΚ και θα βάλει επιπλέον χρήματα για να έρθει η μάδα στο επιθυμητό σημείο .Πέρα από κάτι νεφελώδεις αναφορές στο Μυστακίδη ,που είναι άγνωστο αν τις ξέρει και αν τις παίρνει στα σοβαρά ,δεν υπάρχει καμμία αλλη πρόταση .Και δυστυχώς κάποιοι είναι αχάριστοι προς τον Ιβάν ,που για τους δικούς του λόγους ,έβαλε πολύ χρήμα για να κρατήσει όρθια την ομάδα και να της φέρει κούπες .Και η αχαριστία είναι πολύ κακό πράγμα ,γιατί αργά η γρήγορα ανταποδίδεται .Ο Ιβάν προσπαθεί να μαζευτεί οικονομικά ,γιατί έτσι κρίνει καλύτερο για την οικονομική του κατάσταση και προφανώς η μπάλα παίρνει και τον ΠΑΟΚ .Αλλά σε κάποιους αρέσουν οι Γούμενοι ,οι Ακηδες και οι Μπένυδες ........Η επιθέσεις σε βάρος του Ιβάν πλέον φαίνεται ότι έχουν οργανωθεί και συμπαρασύρουν και αγνούς οπαδούς στον κατήφορο .Μήπως πίσω από τις επιθέσεις βρίσκονται πρόσωπα και οργανώσεις που δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο ,αλλά με την πολιτική ? Μήπως κάποιοι ευτραφείς και στρουμπουλοί ομογενείς που ήρθαν πρόσφατα στη γή των πατεράδων τους θέλουν να εκτοπίσουν από τον ΠΑΟΚ ,τον Ιβάν για πολιτικούς λόγους ;
    Ερωτήματα που καλά θα κάνει ο κόσμος της ομάδας να τα σκεφτεί και να φιλτράρει τις διάφορες επαναστατικές φωνές

    Peet

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου