Στρατόπεδα δημοσιογραφικής παραπληροφόρησης

 


Εκτός από τα στρατόπεδα στις ομάδες, στην διαιτησία υπάρχουν (τον τελευταίο καιρό) και στην ενημέρωση… Η παρουσία πολλών παραγόντων του ποδοσφαίρου στα Media έχει διαμορφώσει ένα ιδιότυπο περιβάλλον . Σχεδόν όλοι οι παράγοντες έχουν κι από ένα κανάλι, ένα ραδιόφωνο και σίγουρα μια ιστοσελίδα. Σ αυτές έχουν προσλάβει πρόθυμα στελέχη να υπερασπιστούν το δίκαιο του εργοδότη και της ομάδας του.

Ποιος τολμά να πει το αντίθετο;

Η «γραμμή» δίνεται από ψηλά και από κάτω στήνονται ολόκληρες εκπομπές και άρθρα για να την στηρίξουν. Η …αντικατασκοπεία είναι μες΄το πρόγραμμα. Ο ένας παρακολουθεί τι θα πει ο άλλος με αποτέλεσμα οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι (μπροστά στο φόβο της ανεργίας) να έχουν μεταβληθεί σε άτυπα γραφεία Τύπου της κάθε ΠΑΕ.

Το δυστύχημα είναι ότι αυτό το φαινόμενο δεν παρατηρείται μόνο στα μέσα των ποδοσφαιροπαραγόντων, αλλά το βλέπουμε και στην δημόσια τηλεόραση ή και στο ραδιόφωνο, όπου κάθε Κυριακή στις περιγραφές αντί να ακούγονται ψύχραιμες φωνές και αντικειμενικές δημοσιογραφικές απόψεις πληθαίνουν οι χουλιγκάνοι των ερτζιανών που συναγωνίζονται ποιος θα υπερασπιστεί καλύτερα τα …ιερά και τα όσια κάθε ομάδας.

Έτσι η πληροφόρηση δίνει την θέση της στην παραπληροφόρηση και στην κατευθυνόμενη δημοσιογραφία.

Να την χαιρόμαστε…

Σχόλια