Εκτός λίστας «Forbes» ο Ιβάν! Τσιμουδιά το Σαββιδοτεχνείο! Πάλι στην ΑΜΚ του ΠΑΟΚ έχωσε τα λεφτά;!

 Το περιοδικό «Forbes» βγάζει μία λίστα κάθε χρόνο, με τους φραγκάτους όλου του κόσμου. Γνωστό είναι αυτό. Και ποιοι ήταν οι μοναδικοί Έλληνες στην λίστα που φυσάνε το χοντρό χρήμα; Ο Ιβάν Σαββίδης πρώτος και καλύτερος με περιουσία 1.7 δις δολάρια και μετά ο Βαρδής Βαρδινογιάννης με 1.4 δις δολάρια. Ο Βαρδής, βέβαια πρέπει να έπιανε την κοιλιά του από τα γέλια, ότι ο Ιβάν τα΄χει περισσότερα, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.  Και πανηγυρίζανε οι Σαββιδοτέχνες ότι ο Ιβάν είναι μέσα στην λίστα, ενώ ο Μαρινάκης δεν είναι, που κι αυτός ήταν παλιά. Παιδιά – κουτιά ένα πράγμα. Λες κι είναι δικά τους τα λεφτά του Ιβάν, θα κάνουνε μοιρασιά στο τέλος.

Αυτά, για το 2021, όμως, όχι για εφέτος. Το ίδιο περιοδικό έφτιαξε μία λίστα με τους πιο φραγκάτους επενδυτές στο ποδόσφαιρο για το 2022. Και που είναι ο Ιβάν Σαββίδης; Δεν υπάρχει στην λίστα. Λογικά, δηλαδή, θα έπρεπε να υπάρχει, γιατί με τα 1.7 δις δολάρια του 2021, θα έπρεπε να είναι μέσα, καθότι ο τελευταίος της λίστας, ο Ιταλός Μάρκο Σκουίνσι της ιταλικής Σασουόλο, φιγουράρει στην λίστα με 1.3 δις δολάρια περιουσία. Λιγότερα απ’ ό,τι είχε ο Ιβάν το 2021.

Και μην πει κανένας ότι ο Ιβάν Σαββίδης… πεινάει, τώρα ή είναι κανένας… φτωχοπλούσιος, για να ξέρουμε τι λέμε. Το φυσάει το μπικικίνι και καλά κάνει, βέβαια. Οι Σαββιδοτέχνες δεν δημοσίευσαν την είδηση καν. Σαν να μην την διάβασαν. Μη τυχόν και γράψουνε ότι μειώθηκε η περιουσία του Ιβάν κατά 400 εκατ. δολάρια τουλάχιστον, σύμφωνα με όσα δημοσιεύει το περιοδικό.

Έτσι είναι αυτά στις business. Την μία ανεβαίνουν οι φραγκάτοι, την άλλη πέφτουνε, μετά πάλι επάνω και η ζωή συνεχίζεται.

Σ’ αυτή την λίστα των φραγκάτων είναι μέσα και ο Μπερλουσκόνι με την Μόντσα και όλα τα καλά παιδιά που επένδυσαν στο ποδόσφαιρο. Ο Τζον Ελκάν, ο Πολ Σίνγκερ, ο Αντόνιο Περκάσι και άλλοι.

Ο πλουσιότερος μεταξύ των δισεκατομμυριούχων που έχουν επενδύσει στο ποδοσφαιρικό σύμπαν είναι ο Μεξικανός Κάρλος Σλιμ, νούμερο ένα του Ομίλου Carso με περιουσία 81,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, 13ος πλουσιότερος στον κόσμο σύμφωνα με το «Forbes» το 2021 και ιδιοκτήτης της Ρεάλ Οβιέδο, στην ισπανική Β΄ Εθνική.

Στο βάθρο βρίσκονται επίσης ο Γάλλος Φρανσουά Πινό (32ος με περιουσιακά στοιχεία 40,4 δισεκατομμυρίων), ιδρυτής της Artemis και ιδιοκτήτης της Ρεν, ενώ τρίτος είναι ο μεγιστάνας Ντίτριχ Μάτεσιτζ (51ος, 27,4 δισεκατομμύρια), ιδιοκτήτης της Red Bull με την οποίο επενδύει όχι μόνο στη Formula 1 αλλά και στο ποδόσφαιρο, από τη Λειψία μέχρι τη Σάλτσμπουργκ.

Σχόλια