Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται παίκτες πρωταγωνιστές και όχι κομπάρσους…

  

Το ξεσκαρτάρισμα στον ΠΑΟΚ έχει ήδη αρχίσει, και αυτοί που έχουν αναλάβει αυτό το σοβαρό έργο, είναι ο Λουτσέσκου με τον Μπότο.

} Για να προχωρήσουμε σε νέες αποκτήσεις παικτών δήλωσε δικαιολογημένα ο Πορτογάλος Αθλητικός Διευθυντής του ΠΑΟΚ, θα πρέπει πρώτα να αποφασίσουμε γι αυτούς που θα απομακρύνουμε από την ομάδα, και μια τέτοια αξιολόγηση μόνο εύκολη δεν είναι.

} Αν εξαιρέσουμε κάποιους παίκτες για τους οποίους η απόφασή μας είναι τελεσίδικη, υπάρχουν και ορισμένοι που ακόμη δεν έχουμε οριστική απόφαση δήλωσε ο Μπότο.

 

} Κανείς δεν αμφιβάλει ότι η αξιολόγηση κάποιων παικτών πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή, ώστε να μην επαναληφθεί το λάθος που είχαν κάνει κάποιοι... ειδικοί παλαιότερα, που έβγαλαν ακατάλληλο τον Σέρζιο Ολιβέιρα, και αυτός κάνει παπάδες στη Ρόμα του Μουρίνιο.

} Ο Άκπομ και Τσόλακ έχουν δοκιμαστεί , έχουν δείξει κάποια καλά στοιχεία σε ορισμένα παιγνίδια, δεν έχουν αποδείξει όμως ότι είναι οι παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο ΠΑΟΚ, και που επάνω τους θα χτιστεί η νέα ομάδα.

} Προβληματισμός υπάρχει μόνο για τον Όλσεν Ολιβέιρα, οποίος μετά τον σοβαρό τραυματισμό του και το επίσης σοβαρό χειρουργείο που έχει υποστεί, και τον έχει κρατήσει ένα περίπου χρόνο εκτός αγωνιστικής δράσης, αν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στη νέα αγωνιστική περίοδο, στις απαιτήσεις του ΠΑΟΚ.

 

} Δική μας εκτίμηση είναι, ότι το χτίσιμο της νέας ομάδας πρέπει να αρχίσει από το χώρο του κέντρου, που ήταν και η μεγάλη αδυναμία του ΠΑΟΚ στη φετινή αγωνιστική περίοδο.

} Από τους παίκτες που αγωνίστηκαν στην φετινή αγωνιστική περίοδο, μόνο ο Τσιγγάρας θα μπορούσε να συνεχίσει στο ΠΑΟΚ.

} Όλοι οι άλλοι, για διάφορους λόγους ο καθένας, έδειξαν ότι  δεν έχουν τα προσόντα για να σηκώσουν τη βαριά και ιστορική φανέλα του ΠΑΟΚ.

 

} Ο Μπίσεσβαρ έχει ξεπεράσει τα 35του και δεν διαθέτει τις απαραίτητες αντοχές, ενώ ο Κούρτιτς είναι αργός, και επιρρεπής στα λάθη και στις κάρτες.

} Ο Σβάμπ έχει αποδείξει με τις εμφανίσεις του ότι δεν μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα, και αν παραμείνει στο ΠΑΟΚ θα χρησιμοποιείται ως δεύτερος.

} Ο Σοάρες  που ήρθε να βοηθήσει την ομάδα, δεν ικανοποίησε κανέναν  με τις εμφανίσεις του, και παραμένει πρόβλημα για τους... ειδικούς.

 

} Σίγουρη πρέπει να θεωρείται και η απομάκρυνση των δύο Βραζιλιάνων αμυντικών , οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν στο ρόλο τους.

} Αν δεχθούμε ότι στο δεξιό αμυντικό άκρο υπάρχει ο Λύρατζης, στο αριστερό υπάρχει μόνο ο Βιειρίνια, που όμως κάθε χρόνος που περνάει, βαραίνει δικαιολογημένα όλο και περισσότερο.

 

} Ήρθε δοκιμάστηκε, αλλά δεν έπεισε ότι μπορεί να συνεχίσει να φοράει τα βαριά και ιστορική φανέλα του ΠΑΟΚ.

} Αναφερόμαστε στον Τόμας Μπούργκ, ο οποίος πήρε πολλές ευκαιρίες από τον Λουτσέσκου, αλλά δεν φρόντισε να τις εκμεταλλευτεί .

} Θα το επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά, ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη από παίκτες που θα παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα, και όχι αυτόν του... κομπάρσου.

Σχόλια