Οι πειραματισμοί του Λουτσέσκου κόστισαν το κύπελλο

 
 


 

Ο Λουτσέσκου και ο Ισπανός  διαιτητής του τελικού, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να χαρίσουν το Κύπελλο στον  Παναθηανϊκό, και τελικά τα κατάφεραν.

} Ο πρώτος σε ένα ακόμη παιγνίδι προχώρησε σε λανθασμένες επιλογές, και παίκτες όπως ο Τσιγγάρας που θα έπρεπε να αποτελεί βασικό στέλεχος της ομάδας, έμεινε εκτός αποστολής, με αποτέλεσμα η μεσαία γραμμή να χωλαίνει σοβαρά.

} Με τον περιπατητή Κούρτιτς, τον ανέτοιμο Αουγκούστου, και τον άπειρο που επέλεξε ο Ρουμάνος τεχνικός για το χώρο του κέντρου, ήταν παραπάνω από σίγουρο ότι ο ΠΑΟΚ θα έχει σοβαρό μειονέκτημα έναντι του αντιπάλου του.

 

} Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που Λουτσέσκου πειραματίζεται, όπως δεν είναι και η πρώτη φορά που οι πειραματισμοί δεν του βγαίνουν.

} Όταν σε ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο, ο Ρουμάνος τεχνικός δεν κατάφερε να δημιουργήσει ένα βασικό κορμό στην ομάδα, είναι λογικό να υπάρχουν αυτές οι αδυναμίες που στοίχησαν την απώλεια του Κυπέλλου στον ΠΑΟΚ.

 

} Δεν θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε, πως ο μοναδικός παίκτης του ΠΑΟΚ που μπορεί να οργανώσει την ομάδα και να αξιοποιήσει τους παίκτες στην επίθεση, είναι μόνο ο Μπίσεσβαρ.

} Αντί όμως ο Λουτσέσκου να χρησιμοποιεί τον  Μπίσεσβαρ στη μεσαία γραμμή, τον τοποθετεί στο αριστερό επιθετικό άκρο της ομάδας και τον αποδυναμώνει.

} Με τον Μπίσεσβαρ στην ενδεκάδα, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί πολύ καλύτερα ο ταχύτατος Μίτριτσα, ο Λουτσέσκου όμως αντικατέστησε τον ηγέτη της ομάδας με τον αργό Ελ Καντουρί.

 

} Βέβαια, το φετινό ρόστερ του ΠΑΟΚ ήταν χαμηλού επιπέδου, και αυτό νομίζω κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει.

 

} Σχετικά με τον Ισπανό διαιτητή, θα πρέπει να ντρέπεται η ΕΠΟ που τον επέλεξε, γιατί έκανε ότι μπορούσε για να σπρώξει τον Παναθηναϊκό στη κατάκτηση του Κυπέλλου.

} Ο Ισπανός ήρθε στην Ελλάδα να κάνει σόου, και φυσικά ενημερωμένος πιθανόν από τους αρμοδίους της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ότι το Κύπελλο πρέπει να το κατακτήσει ο Παναθηναϊκός.

} Δεν μπορεί ένας έμπειρος διαιτητής να διαπράξει τόσα πολλά και σοβαρά λάθη σε ένα παιγνίδι, και το πιο σημαντικό όλα τα λάθη να είναι σε βάρος μιας μόνο ομάδας.

 

} Η διοίκηση του ΠΑΟΚ πρέπει να διαμαρτυρηθεί έντονα στην ΕΠΟ για την επιλογή του Ισπανού διαιτητή, ο οποίος με τα λάθη του χάλασε την εικόνα του τελικού.

} Την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα δήλωσε ο Λουτσέσκου, αλλά ο κόσμος διατηρεί σοβαρές; Επιφυλάξεις.

} Και διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις, γιατί αν οι επιλογές του Μπότο είναι σαν αυτές  που έχουν να κάνουν με τον Σάστρε και τον Σοάρες, τότε θα υπάρξει μια ακόμη χαμένη σεζόν.

 

} Μειωμένη απόδοση δεν είχε όμως μόνο η ομάδα, αλλά αρκετοί και από τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ να πουλήσουν μαγκιά, και όχι να στηρίξουν τον ΠΑΟΚ.

} Αν αυτό είναι εφικτό, θα πρέπει το ίδιο ξεσκαρτάρισμα που θα γίνει στην ομάδα να γίνει και στους φιλάθλους, που με την συμπεριφορά τους πληγώνουν την εικόνα του ΠΑΟΚ.

 

} Αν ο Θανάσης Χατζόπουλος έχει το κουράγιο να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην  ομάδα  μπάσκετ του ΠΑΟΚ, πρέπει απαραίτητα να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές.

} Αλλαγές στο έμψυχο υλικό της ομάδας, στο τεχνικό τιμ όσο αυτό είναι εφικτό, και φυσικά αλλαγές στους συνεργάτες του που με την συμπεριφορά τους, τον έχουν απομονώσει.

 

} Μετά το τέλος του αγώνα ο Ισπανός διαιτητής του τελικού, φρόντισε να δείξει κόκινες κάρτες σε Βιειρίνια και Κρέσπο.

} Δεν ήταν πέναλτι αυτό που έδωσε ο Ισπανός διαιτητής δήλωσε ο Ελ Καντουρί, και υποσχέθηκε ότι τη νέα χρονιά θα πρέπει να δώσουν στο κόσμο τη χαρά που τους στέρησαν φέτος.

} Αυτή η δήλωση του Μαροκινού παίκτη εμάς τουλάχιστον μας έχει ανησυχήσει σοβαρά, γιατί θεωρούμε ότι ο Ελ Καντουρί θα πρέπει να απομακρυνθεί από τον ΠΑΟΚ όσο γρηγορότερα γίνεται.

Σχόλια