Γκάφα Μπότο-Λουτσέσκου

 

Ο συνδυασμός υπεροψίας και αδιαφορίας με την οποία ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τα παιχνίδια πρωταθλήματος, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στις διαδοχικές αποτυχίες. Η πορεία στην Ευρώπη και η συμμετοχή στον τελικό κυπέλλου με αποκλεισμούς ΑΕΚ και Ολυμπιακού, δημιούργησε στον δικέφαλο του βορρά κλίμα ευφορίας και την πίστη πως με τις φανέλες και μόνο θα εξασφαλιζόταν η δεύτερη θέση.

Πέραν αυτού όμως έγινε κι ένα μεγάλο λάθος. Λάθος που έπαιξε ρόλο στην ψυχολογία μιας ομάδας που δεν είχε πολλές ικανές εναλλακτικές λύσεις. Οι τραυματισμοί έβαλαν το δικό τους λιθαράκι, ώστε ο ΠΑΟΚ να υποχωρήσει ατάκτως. Η τακτική Μπότο και Λουτσέσκου ν’ αναδείξουν το μεταγραφικό κομμάτι ενόψει της νέας περιόδου και η ατονία να διασφαλιστούν οι παίκτες που σήμερα αποτελούν το δυναμικό της ομάδας, λειτούργησε αποσυσπειρωτικά. Γιατί μετά τον δεύτερο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό και την πρόκριση στον τελικό κυπέλλου, άρχισαν να βγαίνουν συνεχώς νέα ονόματα μεταγραφικών στόχων, να έχουν ονοματιστεί δύο περιπτώσεις παικτών για τους οποίους ο ΠΑΟΚ πέτυχε συμφωνίες (Κουαλιάτα και Νάσμπεργκ) και να υπάρξει η αίσθηση πως πλέον απομένει μόνο ο τελικός κυπέλλου.

Υπήρξαν παίκτες που αντιλήφθηκαν ότι δεν έχουν μέλλον στην Τούμπα και αυτό επηρέασε την αγωνιστικότητά τους. Ο Λουτσέσκου και ο Μπότο «θορυβήθηκαν» από την υποτονική εικόνα του ΠΑΟΚ κι έτρεξαν να διορθώσουν την γκάφα τους, αλλάζοντας πολιτική. Βασικός στόχος μεν το τρόπαιο στις 21 Μαΐου απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά το να σπας αρνητικά ρεκόρ στο πρωτάθλημα δημιουργεί μουρμούρα και αναδεικνύει τα θαμμένα προβλήματα. Αποτέλεσμα; Χάθηκε το κύπελλο και οι μουρμούρες για τις σφαλιάρες στο πρωτάθλημα προκαλούν ανα-ταραχή.

Σχόλια