Άπαντες έχουν μερίδιο ευθύνης για τον αγωνιστικό κατήφορο του ΠΑΟΚ...

 


 

Το έχουμε επανειλημμένα τονίσει, ότι σε μια ήττα όπως και σε μια νίκη βέβαια, συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι, προπονητής, παίκτες και φυσικά η διοίκηση.

} Στη περίπτωση του ΠΑΟΚ φάνηκε ξεκάθαρα πλέον, ότι το έμψυχο υλικό της ομάδας είναι μέτριο, και δεν πρέπει κάποιος να έχει απαιτήσεις.

} Αν η ομάδα πήρε κάποια αποτελέσματα και έφτασε να διεκδικεί την κατάκτηση του Κυπέλλου, αυτό οφείλεται αποκλειστικά στο βάρος που έχει η φανέλα του ΠΑΟΚ.

 

} Αν μια άλλη ομάδα, από αυτές που θεωρούμε μικρομεσαίες διέθετε τους παίκτες του ΠΑΟΚ, το πιο πιθανό ήταν να πέσει κατηγορία.

} Από τους είκοσι παίκτες που βρίσκονται στη διάθεση του Λουτσέσκου, αυτοί που έχουν τα προσόντα για να φορέσουν τη φανέλα του ΠΑΟΚ, είναι ελάχιστοι και δεν νομίζω πως χρειάζεται να τους αναφέρουμε για μια ακόμη φορά.

 

} Εκείνο που προβληματίζει εμάς τουλάχιστον αλλά και τους φιλάθλους είναι, ότι ο νέος τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ Μπότο, κινήθηκε στον ίδιο δρόμο με τους προκατόχους του, και αντί να ενισχύσει την ομάδα με παίκτες εγνωσμένης αξίας, επέλεξε να φορέσουν την ασπρόμαυρη φανέλα δύο μετριότητες όπως είναι ο Στράσε και ο Σοάρες.

} Αυτοί οι δύο παίκτες αποκτήθηκαν τον Γενάρη για να βοηθήσουν αγωνιστικά την ομάδα και να θεραπεύσουν κάποιες αδυναμίες της, κάθε άλλο όμως παρά αυτό έγινε.

 

} Αν ο Ιβάν Σαββίδης έχει διάθεση να δώσει στο ΠΑΟΚ την αίγλη που του αξίζει και να κάνει υπερήφανους τους φιλάθλους, θα πρέπει να προχωρήσει σε μια αναγκαία επανάσταση, και να ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο από αυτόν που ακολουθεί τα τελευταία δύο τρία χρόνια.

} Θα πρέπει δηλαδή να δημιουργήσει μια ισχυρή ομάδα με παίκτες που να έχουν τα απαραίτητα προσόντα  για να μπορούν να σηκώσουν τη βαριά φανέλα του ΠΑΟΚ, και να μπορούν να ανταποκριθούν στις  απαιτήσεις του.

 

} Είναι να απορεί κανείς, πως διάφορες μικρότερες ομάδες από τον ΠΑΟΚ, καταφέρνουν να εντοπίζουν παίκτες μεγάλες αξίας με ελάχιστα χρήματα, ενώ στο Δικέφαλο του Βορρά συμβαίνει το τελείως αντίθετο.

} Αφού οι μάνατζερ τους οποίους χρησιμοποιεί ο ΠΑΟΚ έχουν αποδείξει ότι έχουν καλή... όσφρηση μόνο στο χρήμα και όχι στο ταλέντο των παικτών, γιατί οι αρμόδιοι δεν στρέφουν την προσοχή τους στην εσωτερική αγορά;

} Γιατί δηλαδή δεν προσπαθούν να αποκτήσουν τον Περέα από τον ΠΑΣ Γιάννενα, τον Γκαρσία από την ΑΕΚ, και άλλους που αγωνίζονται στο Ελληνικό πρωτάθλημα;

 

} Για μια ακόμη φορά δικαιώνεται η δική μας πάγια θέση, ότι τη διαφορά σε μια ομάδα δεν την κάνουν οι πολλοί παίκτες αλλά οι ικανοί.

} Ο ΠΑΟΚ διαθέτει σήμερα τρεις κεντρικούς επιθετικούς, (Τσόλακ-Άκπομ-Ολιβέιρα), κανείς από αυτούς όμως δεν έχει την ικανότητα του Περέα των  Ιωαννίνων στο σκοράρισμα.

 

} Στη νέα αγωνιστική περίοδο πρέπει τόσο ο Ιβάν Σαββίδης όσο και οι... ειδικοί της ομάδας να αλλάξουν φιλοσοφία , αν θέλουν ο ΠΑΟΚ να μη διασύρεται αγωνιστικά από μικρομεσαίες ομάδες όπως τα Γιάννενα και άλλες.

 

} Αν ο Θανάσης Χατζόπουλος συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο μπάσκετ του ΠΑΟΚ και την επόμενη αγωνιστική περίοδο, το μόνο παίκτη που πρέπει να κρατήσει από την σημερινή ομάδα είναι ο Λοβ.

} Βέβαια, αυτός που πρέπει να απομακρυνθεί πρώτος από την ομάδα είναι ο φίλος του ο Λυκογιάννης γιατί απέδειξε πως δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος μια μεγάλης ομάδας όπως είναι ο ΠΑΟΚ.

 

} Κάποιοι αφελείς είχαν πιστέψει ότι μετά την  επιστροφή του στο ΠΑΟΚ, ο Ζαμπά θα βοηθήσει αγωνιστικά την ομάδα.

} Ο Λουτσέσκου αναγκάστηκε να δώσει άδεια στη Βραζιλιάνο παίκτη, αφού διαπίστωσε ότι δεν βρίσκεται στα αγωνιστικά του πλάνα.

Σχόλια