Παίρνουν ξένους για να δικαιολογήσουν μαύρα χρήματα...
 

Το γεγονός, ότι όλες οι Ευρωπαϊκές ομάδες, ακόμη και οι πιο ισχυρές έχουν επανδρωθεί με ξένους παίκτες Αφρικανούς και βάλε, είναι η αιτία που η Εθνικές τους έχουν αποδυναμωθεί τόσο πολύ.

} Μεγάλη απόδειξη αποτελεί ο αποκλεισμός της Ιταλίας από τα Σκόπια, και αν δεν παρθούν κάποια σοβαρά μέτρα, θα υπάρξουν και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

} Αυτό φυσικά ισχύει και για την Ελλάδα που διαπιστώνει κανείς, ότι σε κάθε ομάδα είναι ζήτημα αν αγωνίζονται δύο η τρεις το πολύ Έλληνες παίκτες.

 

} Κατά τη δική μας εκτίμηση, αυτό συμβαίνει για δύο βασικούς λόγους, και θα προσπαθήσουμε να τους αναφέρουμε παρακάτω.

} Ένας λόγος είναι ότι οι περισσότερες ομάδες δεν έχουν καλά οργανωμένα τμήματα υποδομής, από τα οποία θα αναδεχθούν νέοι Έλληνες παίκτες που θα επανδρώσουν τις πρώτες ομάδες.

} Δεύτερος λόγος είναι, ότι ορισμένοι επενδυτές προτιμούν τους ξένους παίκτες όχι γιατί είναι καλύτεροι από τους Έλληνες, αλλά γιατί μπορούν να δικαιολογήσουν μαύρα χρήματα.

 

} Σε πολύ μεγάλο ποσοστό, διαπιστώνουμε ομάδες να έχουν ξοδέψει ένα κάρο λεφτά για την  απόκτηση παικτών, ενώ η αξία τους είναι πολύ μικρότερη από την αγοραστική τους αξία, και στη περίπτωση αυτή δύο τινά συμβαίνουν.

} Η είναι ανίκανοι αυτοί που επιλέγουν αυτούς τους παίκτες, η τους επιλέγουν για να διογκώσουν το ποσό της αγοράς που θέλουν να διαθέσουν, με μεσολαβητή πάντα τον μάνατζερ.

} Ακόμη απόδειξη αποτελεί το γεγονός, ότι οι περισσότεροι Έλληνες παίκτες που έχουν κληθεί στην Εθνική, αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού.

 

} Ούτε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΟΚ έχει ανάγκη από την δική μας στήριξη, αλλά ούτε κι εμείς έχουμε διάθεση να παίξουμε έναν τέτοιο ρόλο.

} Δεν μπορούμε όμως να μην απαντήσουμε σε κάποιους που έχουν στοχοποιήσει τον Γενικό διευθυντή της ΠΑΕ, ότι μακάρι στο ΠΑΟΚ να υπήρχαν μερικοί ακόμη, που είναι τόσο χρήσιμοι και τόσο αποτελεσματικοί, όσο είναι ο Μάκης Γκαγκάτσης και η συνεργάτιδά του Αντιγόνη.

} Και δεν πρέπει να ξεχνούν ορισμένοι, ότι ο Μάκης Γκαγκάτσης που σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος του ΠΑΟΚ, είναι επιλογή του Θοδωρή Ζαγοράκη.

 

} Εδώ και μερικά χρόνια, ο ΠΑΟΚ άρχισε να επενδύει σε κάποιους... λαθρομετανάστες  που προέρχονται από την Αθήνα, και δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με τον δημοφιλή Σύλλογο του Βορρά.

} Η νοοτροπία αυτή μας θυμίζει τη φιλοσοφία του Κυριάκου Μητσοτάκη, που σε ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό, στο Κυβερνητικό σχήμα συμμετέχουν πολιτικοί προερχόμενοι από άλλα κόμματα.

Σχόλια