Αυτά, βέβαια, δεν τα γράφουνε οι Σαββιδοτέχνες...


 Γιατί έφυγε από τη Σαχτάρ ο Μπότο; Γιατί τον σούταραν οι Ουκρανοί τον Ζοζέ; Άκου, μάστορα. Ο Πορτογάλος Μπισμπίκης ξέρεις πόσους παίκτες έδιωξε τη σεζόν 2021/2022; Αριθμός ρεκόρ, 21 παίκτες. Και δεν σ’ το λέω εγώ αυτό. Το transfermarkt.de το γράφει. Πάρε και τη διεύθυνση: https://www.transfermarkt.com/shakhtar-donetsk/rekordabgaenge/verein/660/saison_id/2021.

Και ξέρεις πόσα λεφτά έφερε στη Σαχτάρ; Άκου: Από την πώληση του Έντουαρντ Σόμπολ στην Κλαμπ Μπριζ, 3,5 εκατ. ευρώ. Από την πώληση του Κοτσολάβα στην Κοπεγχάγη, 2,5 εκατ. ευρώ. Από την πώληση του Αλεξάντερ Πικαλγιόνοκ στην Ντνίπρο, 700 χιλιάρικα. Οι περισσότεροι δόθηκαν δανεικοί και σε πολλούς δεν υπάρχει ρεπορτάζ για το πού πήγαν.

Κι όπως γράφει το Σαββιδοτεχνείο, μεγάλη επιτυχία τού Μπότο, η Σαχτάρ έχει την πιο νεανική ομάδα στο Champions League. Πιο νεανική ομάδα που αποκλείστηκε από τη Σερίφ Τίρασπολ Μολδαβίας και δεν συνέχισε ούτε στο Europa League. Γι’ αυτό τον σούταρε ο Αχμέτοφ, ο Ουκρανός ολιγάρχης. Γιατί περίμενε να πάρει ζεστά ευρώ από την UEFA κι ο Μπότο με τον κολλητό του τον Ιταλό προπονητή Ρομπέρτο ντε Τζέρμπι δεν του έφεραν ούτε ένα χρίβνια. Το νόμισμα της Ουκρανίας είναι το χρίβνια. Αυτά, βέβαια, δεν τα γράφουνε οι Σαββιδοτέχνες, κι έχουν δίκαιο που δεν τα γράφουνε.

Σχόλια