Ποια νέα τούμπα; Ο Δούμας ξεφωνίζει άγρια την ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Αυτοκτονική η διαδικασία παγώματος του Προεδρικού Διατάγματος-Δεν προβλέπεται»!

 

A generic square placeholder image with rounded corners in a figure.

Γελάνε και τα γυράδικα της Τούμπας με όσα γίνονται για το νέο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ εκτός από λεφτά που ζήτησε τις προάλλες από το ελληνικό κράτος, τώρα θέλει να γραφτεί στα μέτρα του το προεδρικό διάταγμα! Και ο αρχιτέκτων-μηχανικός  Τάκης Δούμας, υπεύθυνος για τα σχέδια της Νέας Τούμπας, βγήκε στο Μετρόπολις και τους ξεφώνισε!!!

 

«Από τους τίτλους που είδα από τις ιστοσελίδες, γιατί και εγώ από εκεί το έμαθα, δεν έχω κάποια επαφή με τους ανθρώπους της ΠΑΕ, ανέφεραν ότι μιλάν για «πάγωμα» του Προεδρικού Διατάγματος. Καταρχάς, με φίλους νομικούς που το συζήτησα, κανείς δεν μπορεί να καταλάβει την διαδικασία. Δεν υπάρχει προβλεπόμενη τέτοια διαδικασία. Δεν μπορείς να παγώσεις την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος. Το Στε ( Συμβούλιο της Επικράτειας) είναι κάτι πολύ ανώτερο. Δεν ξέρω τι μπορεί να έχουν στο μυαλό του οι άνθρωποι που έγραψαν την ανακοίνωση. Διαβάζοντας την ίδια ανακοίνωση και σχετικά με το περιεχόμενος της, αυτά που αναφέρει είναι πιο ήπια από τον τίτλο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι θέλουν να παγώσουν το Προεδρικό Διάταγμα, δεν προβλέπεται ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.»

 

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ έλεγε: 

Σύνοψη εβδομαδιαίας σύσκεψης για το νέο γήπεδο

Υπό την επίβλεψη του Προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, πραγματοποιήθηκε η εβδομαδιαία καθιερωμένη σύσκεψη της ομάδας εργασίας για το νέο γήπεδο. Σε αυτή συμμετείχε ως εκπρόσωπος του Α.Σ. ΠΑΟΚ ο κ. Δημοκράτης Παπαδόπουλος και κυρίως συζητήθηκαν οι προτάσεις των νομικών συμβούλων σχετικά με τις μετατροπές που επιβάλλεται να γίνουν στο υπό έκδοση Προεδρικό Διάταγμα, προκειμένου αυτό να ανοίγει χωρίς αμφιβολία και αμφισημίες, το δρόμο για την ανέγερση ενός σύγχρονου, βιώσιμου γηπέδου στη θέση του υπάρχοντος.


Με την μορφή που εξετάστηκε πρόσφατα σε συνεργασία με τους υπεύθυνους υπουργούς και φορείς, αυτό δεν συμβαίνει και αποφασίστηκε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να ζητήσει την διακοπή της διαδικασίας έκδοσης έως ότου ενσωματωθούν σε αυτό όλες οι απαραίτητες αλλαγές, που θα ξεκαθαρίζουν αφενός την ευθύνη του κάθε φορέα στην χρηματοδότηση των έργων, τόσο του γηπέδου, όσο και του περιβάλλοντα χώρου και αφετέρου στις διευρυμένες δυνατότητες χρήσης γης του εν γένει χώρου.

Για το λόγο αυτό και για να αλλάξουν σημεία που είναι σε αντίθεση με τις έως τώρα συμφωνίες με τον Δήμο και την Περιφέρεια, αποφασίστηκε να ζητηθούν επιστολές από τους δυο φορείς που θα συνομολογούν τις απαιτούμενες αλλαγές στο Προεδρικό Διάταγμα.

Παράλληλα και συνεπικουρικά, αποφασίστηκε να γίνει πρόσκληση σε διαγωνισμό για το master plan του γηπέδου, σε εταιρίες με εμπειρία σε ανάλογα έργα ανακατασκευής γηπέδων σε αστικό ιστό.

Τέλος, δόθηκε η εντολή να προχωρήσουν οι συζητήσεις τόσο με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ, όσο και με τις διοικήσεις των υποψήφιων γηπέδων για μετεγκατάσταση.

 

Σχόλια