Συνεχίζει να προβληματίζει ο ΠΑΟΚ. Πού να πάει έτσι;

 

 

 


 

 

Σε ένα ακόμη παιγνίδι, η αδυναμία της ομάδας στη μεσαία γραμμή ήταν παραπάνω από αισθητή, γεγονός που προβληματίζει σοβαρά τον κόσμο του ΠΑΟΚ.

} Ο ερώτημα είναι, αν προβληματίζει έστω και στο ελάχιστο, τον Ρουμάνο τεχνικό του ΠΑΟΚ….

} Με αργούς παίκτες στο κέντρο, και έλλειψη ενός έμπειρου οργανωτή, ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να διεκδικήσει τη νίκη, παρά τις κάποιες ευκαιρίες που υπήρξαν.

 

} Εδώ και τώρα, αν ο Ιβάν Σαββίδης δεν θέλει να γκρεμίσει ότι έχτισε όλα αυτά τα χρόνια στο ΠΑΟΚ, θα πρέπει να ενισχύσει την ομάδα με ένα καταξιωμένο παίκτη.

 

} Ποια είναι η συμφωνία που υπάρχει ανάμεσα στον Ιβάν Σαββίδη και τον Ρουμάνο τεχνικό του ΠΑΟΚ, ώστε να μη διαμαρτύρεται ο Λουτσέσκου για τη μεσαία γραμμή της ομάδες που έμεινε σχεδόν γυμνή;

} Πόσες είναι οι πιθανότητες να ενισχυθεί η ομάδα κατά την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, είναι ένα ερώτημα που απασχολεί τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ.

} Θα προχωρήσει ο Ιβάν Σαββίδης στην απόκτηση παικτών που έχει ανάγκη η ομάδα, η θα βγάλει την αγωνιστική περίοδο με το υπάρχων έμψυχο υλικό, είναι ένα άλλο ερώτημα που επίσης συζητούν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ.

 

} Μάλλιασε η γλώσσα μας να φωνάζουμε, ότι η δύναμη μιας ομάδας αρχίζει και τελειώνει από τη μεσαία της γραμμή, και η θέση μας αυτή επιβεβαιώνεται τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας.

} Μπορεί η Παρί να διαθέτει παίκτες μεγάλου Βεληνεκούς και αξίας, όπως ο Μέσι, ο Εμπαπέ και Νειμάρ, δεν διαθέτει όμως ισχυρή μεσαία γραμμή, και αυτό το διαπιστώσαμε στο παιγνίδι με την Σίτυ, όπου ηττήθηκε με 2-1

} Είναι παγκόσμιο φαινόμενο, μεγάλοι παίκτες των ομάδων, όταν αποφάσισαν να ασχοληθούν με την προπονητική τέχνη, η πορεία τους κάθε άλλο παρά επιτυχημένη ήταν.

 

} Στη δεκαετία του 70 αλλά και λίγο αργότερα, στην ομάδα του ΠΑΟΚ αγωνίστηκαν πολύ μεγάλοι παίκτες, που όμως όταν αποφάσισαν να ασχοληθούν με το επάγγελμα του προπονητή, τα έκαναν μαντάρα και τα παράτησαν.

} Αυτός που είχε μια ικανοποιητική διάρκεια ήταν ο Άγγελος Αναστασιάδης, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ο Μουρίνιο της Ελλάδας, αν δεν βιάζονταν να καβαλήσει το καλάμι, και αν απέφυγε να εκστομίζει εκείνες τις ανοησίες που ο ίδιος τις χαρακτήριζε σοφίες.

} Μόνο τυχαίο δεν είναι, ότι η Θύρα 4 τον είχε χαρακτηρίσει «Παοκάρχη» όταν ήταν προπονητής στο ΠΑΟΚ, γιατί απαξίωνε και υποτιμούσε τους πάντες.

 

} Αυτό είναι ένα μήνυμα προς εκείνους που λανθασμένα πιστεύουν, ότι ένας καλός παίκτης που μπορεί να γίνει και ένας εξίσου καλός προπονητής.

 

} Είναι να γελάει κανείς με την απόφαση εκείνων, που έβγαλαν σε δημοπρασία μπάλα με την υπογραφή του Γκάλη, για να ενισχύσουν την Ιωάννα Παλιοσπύρου, που μια παλιογύναικα της κατέστρεψε τη ζωή.

} Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι επειδή ο Γκάλης έβαλε την υπογραφή του σε μια μπάλα μπάσκετ, θα τρέξουν οι πολίτες να την χτυπήσουν στη δημοπρασια;

} Αυτοί που θέλουν να στηρίξουν οικονομικά την Ιωάννα Παλιοσπύρου έχουν πολλούς τρόπους να το κάνουν, και δεν χρειάζονται την μπάλα με την υπογραφή του Γκάλη που μια ολόκληρη γενιά δεν τον έχει γνωρίσει.

 

} Σήμερα οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ πρέπει να δώσουν το παρόν στο παλατάκι και να στηρίξουν την ομάδα Βόλεϊ  στο  δύσκολο παιγνίδι με τον πρωτοπόρο στη βαθμολογία Παναθηναϊκό.

} Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, ο Θανάσης Κατσαρής και οι συνεργάτες του κατάφεραν να δημιουργήσουν μια καλή ομάδα, που έχει τις προϋποθέσεις ν α παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα.

Σχόλια