Κατά παραγγελία ξεφωνητά ο φιλοτομαριστής και συμφεροντολόγος σαλτιμΠάγκος...

 


  Πιο ΑΡΔ, πεθαίνεις...

Αυτόν τον Πάγκο, τον είχα για σοβαρό. Και για καλό δημοσιογράφο. Και τον συμπαθούσα, ομολογώ. Ώσπου άρχισα να διαπιστώνω ένα ένα τα ελαττώματα και τα δημοσιογραφικά κουσούρια του.

Η αρχή έγινε από τις μεταδόσεις του στο μπάσκετ. Μυρωδιάς. Περνάνε δέκα δευτερόλεπτα σε μια φάση, λέει συνεχώς μαλακίες, δεν λέει πού είναι η μπάλα ή ποιος την έχει, μπαίνει καλάθι και στην επόμενη φάση, περιγράφει τι προηγήθηκε!

Πιο μυρωδιάς, δεν γίνεται…

Μετά, ήρθε η αποκαθήλωση στις μεταδόσεις του ποδοσφαίρου. Από μπάλα, τίποτα παροιμίες, παρομοιώσεις, κοσμητικά επίθετα και δημοσιοσχετίστικη αποφυγή να πάρει θέση στα οφσάιντ και στα πέναλτι. Αυτό από περιμένεις από τον δημοσιογράφο, δηλαδή.

Ισορροπιστής, γιέσμαν στο κανάλι και να μη δυσαρεστήσουμε τους οπαδούς. Κανονικούς δούλος, με λίγα λόγια.

Μετά, διαπίστωσα ότι μεγαλύτερη κλίση έχει στα κρύα αστεία της πρωινής εκπομπής στο Μετρόπολις και  κυρίως στις συνταγές μαγειρικής. Τις λες και για κρύα πιάτα, ασορτί με τα αστεία του.

Από δημοσιογραφία, μηδέν ο Πάγκος. Από ρεπορτάζ, υπό του μηδενός: «Η κακιά Αθήνα, έριξε τον Ηρακλή στα χαρτιά»!! Λες και δεν υπάρχουνε κανονισμοί. Κάποιος λοιπόν, να μιλήσει στον Πάγκο για τις πλαστογραφίες του Ηρακλή σε ενημερότητες, για τον τύπο που τα πήρε για να χάσει στην Τρίπολη, για τους άδειους φακέλους στην αδειοδότηση. Διότι ο Πάγκος, τσιμουδιά για όλα αυτά.

Για την έλλειψη αδειοδότησης πριν τον υποβιβασμό πάλι τίποτα. Αυτός έγινε στα…χαρτιά. Χαμπάρι, ο Πάγκος που νόμιζε ότι έτσι προσφέρει στη δημοσιογραφία και στους χούλγικαν του Ηρακλή που τον άγουν και τον φέρουν για να μην του δώσουν καμιά…κουτουλιά και δεν μπορεί μετά, να κάνει τον ωραίο στη Λίλα, όταν βγαίνει στην τηλεόραση.

Και όλο αυτό το δουλικό, επιβεβαιώθηκε χθες Πέμπτη, το πρωί. Όταν ξαφνικά, άρχισε να κράζει τον Θόδωρο Δρακόπουλο. Τον άνθρωπο δηλαδή που έσωσε το μπάσκετ του ανυπόληπτου Ηρακλή, των κλεφτών του ερασιτέχνη, που ο Πάγκος επίσης δεν πήρε χαμπάρι.

Τον Δρακόπουλο που έχωσε ένα κάρο λεφτά και επειδή δεν τα έχωσε στους επαγγελματίες οπαδούς φίλους του Πάγκου που είδανε ότι μπορούνε να κονομήσουνε τώρα που έστρωσε το μαγαζί, θέλουνε να διώξουνε. 


 Βάλανε λοιπόν οι επαγγελματίες οικονομισάριοι τον Πάγκο να ξεφωνίσει. Και αυτός σαν καλό παιδί που είναι, βγήκε και ξεφώνισε «τον διχαστικό Δρακόπουλο, που δεν ήθελε το Καυτανζόγλειο για έδρα, ήθελε το γήπεδο των Λύκων και μ΄ αυτό τον τρόπο ν΄ αποκοπεί εντελώς από τον Ηρακλή που προσπαθεί να κάνει και να ράνει»!!!

Πιο ανόητος, Πάγκο, πεθαίνεις. Διχαστής ο Δρακόπουλος που δεν ήθελε να πάθει τα ίδια που έπαθε ο Καρυπίδης στον Άρη. Ο διορατικός Δρακόπουλος, ο οραματιστής, ο επιτυχημένος επιχειρηματίας που ξέρει τον νόμο και γι΄ αυτό γνωρίζει τι τον περιμένει στη γωνία έτσι και αναβιώσει τον παλιό Ηρακλή: 

Πολύ απλά, θα κληθεί να πληρώσει τα γαμησιάτικα των προηγούμενων.

Αλλά αυτό για τον Πάγκο που παριστάνει τον δημοσιογράφο, ήταν διχαστικό και τις άλλες αηδίες που είπε. Αυτές που του είπανε να πει για να κάνει τον καλό στον «κόσμο» του Ηρακλή, δηλαδή τα φιλαράκια του που κατέστρεψαν την ομάδα και θέλουνε τώρα να βάλουνε πάλι πόδι στην ομάδα διώχνοντας τον Δρακόπουλο.

Εξυπηρετήσεις πουλάει ο Πάγκος που ήθελε να σταλεί το εμετικό ηχητικό με τα λεγόμενα της εκπομπής του, στον Δρακόπουλο. Γιατί έτσι έχει μάθει ο Πάγκος και η συνομοταξία του. Να ξεφωνίζει κατά παραγγελία, πουλώντας εξυπηρέτηση και περιμένοντας την ανταμοιβή του. 

Πού να τολμήσει, όμως, ο Πάγκος , να κάνει κριτική στον Μαρινάκη ή στον Σαββίδη; Θέλει αρχίδια για να κάνεις κριτική σε αυτούς. Στον Δρακόπουλο, εκεί δηλαδή που τον παίρνει, έκανε κριτική και μάλιστα άδικη έως χυδαία. Διότι αν κάνει κριτική στον χοντρό ή στον κοντό, την επόμενη μέρα θα φύγει από τη Νόβα. 

Και αυτά τα προσέχει ο φιλοτομαριστής και συμφεροντολόγος Πάγκος που παριστάνει τον δημοσιογράφο. 

Να τον χαίρεται ο Ανδρώνης για τα παιχνίδια πίσω από την πλάτη του. Στο ραδιόφωνό του. Ο Πάγκος ο σαλτιμπάγκος...

**Κάπως έτσι, βγήκε το «ΑΡΔ». Με την μπάλα να παίρνει τους κανονικούς δημοσιογράφους εξαιτίας κάποιων Πάγκων…

 

Σχόλια