Ξυπνάει σιγά σιγά ο Γκούφι...

 

 


Ο Γκαρσία εφαρμόζοντας μια νέα συνταγή, ένα σύστημα για το οποίο εμείς φωνάζαμε εδώ και πολύ καιρό, κατάφερε να κατακτήσει δύο πολύ σημαντικές νίκες.

} Έπρεπε να περάσει μια ολόκληρη αγωνιστικό περίοδο για να καταλάβει ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, ότι θα πρέπει να ενισχύσει την μεσαία γραμμή της ομάδας, που εμφάνιζε σοβαρές αδυναμίες.

 

} Κάποτε, όταν ο ΠΑΟΚ ήταν ισχυρός, νίκες σαν την προχθεσινή με τον Άρη περνούσαν σχεδόν απαρατήρητες.

} Τώρα μια νίκη επί του Άρη θεωρείται μεγάλο κατόρθωμα, και αυτό δείχνει πόσο αδύναμος είναι φέτος ο ΠΑΟΚ.

 

} Μπορεί οι δύο πολύ μεγάλες νίκες με Ολυμπιακό και Άρη να έδωσαν προσωρινή χαρά στους φιλάθλους, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που επιθυμούν οι φίλοι του.

} Ο ΠΑΟΚ πρέπει να σχεδιαστεί και να οργανωθεί για την  νέα αγωνιστική περίοδο, επάνω σε γερές και σωστές βάσεις, ώστε να μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα.

 

} Θέλει απαραίτητα να αναθέσει ο Ιβάν Σαββίδης την ομάδα σε έναν έμπειρο προπονητή, και να την ενισχύσει με παίκτες από το πάνω ράφι.

} Δεν είναι απαραίτητο να ξοδέψει πολλά λεφτά. Το ζητούμενο είναι να γίνουν εύστοχες επιλογές παικτών, που θα εξυπηρετηθούν τα αγωνιστικά συμφέροντα του ΠΑΟΚ, και όχι τις στέπες των μάνατζερ.

} Από τους σημερινούς παίκτες, ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν τα προσόντα και τηρούν τις προϋποθέσεις για να μπορούν να σηκώσουν τη βαριά και ιστορική φανέλα του ΠΑΟΚ.

 

} Με απλά λόγια, η ομάδα χρειάζεται μια αλλαγή της τάξεως του 60-70%, για να μπορέσει να διεκδικήσει διακρίσεις.

} Δηλαδή πρέπει να χτιστεί μια νέα ομάδα, που θα έχει γερές βάσεις ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις μεγάλες απαιτήσεις του ΠΑΟΚ.

 

} Με ηγέτη τον Ιβάν Σαββίδη, οι μέτριοι παίκτες δεν έχουν θέση στον ΠΑΟΚ, γιατί σε έναν μεγάλο και επιτυχημένο επιχειρηματία, δεν ταιριάζει μια αδύναμη ομάδα.

 

} Όπως και σε προηγούμενο σχόλιό μας έχουμε αναφερθεί, στο αγωνιστικό τομέα χρειάζεται η παρουσία κάποιων δυναμικών παραγόντων, και ένα τέτοιο παράγοντα θεωρούμε εμείς, τον Αχιλλέα Μπέο.

} Βέβαια, υπάρχουν και εκείνοι που δεν θέλουν την παρουσία του Μπέου στον ΠΑΟΚ, γιατί γνωρίζουν ότι ο Αχιλλέας δεν γουστάρει τους... κατεργάρηδες.

 

} Μπορεί ορισμένοι να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την ανδρική ομάδα Βόλεϊ του ΠΑΟΚ λέγοντας, ότι δεν μπορεί να διασταυρώσει προπονητή, και ότι ο καλύτερος παίκτης της φετινής περιόδου ο Βέλγος Βαν Ντε Ντρις υπέγραψε στον Παναθηναϊκό.

} Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στη διοίκηση του Α.Σ. και ειδικότερα στον Πρόεδρο Θανάση Κατσαρή, ότι θα δημιουργήσει την ισχυρή ομάδα που επιθυμούν οι φίλαθλοι.

} Βέβαια, αυτό κάθε άλλο παρά εύκολο είναι, γιατί το οικονομικό κόστος το επιβαρύνεται ο Θανάσης Κατσαρής, ενώ είναι γνωστό ότι τα έσοδα είναι ελάχιστα.

 

} Σχετικά με την ομάδα μπάσκετ, η φετινή της αγωνιστική πορεία ήταν περισσότερο από ικανοποιητική, χωρίς να έχουν γίνει υπερβάσεις στο οικονομικό κομμάτι.

} Αυτό σημαίνει, ότι υπήρξαν εύστοχες επιλογές παικτών, και οικονομικός έλεγχος στις δαπάνες, που για την τριμελή επιτροπή ήταν και το πρώτο ζητούμενο.

Σχόλια