Δουβίκας: Ποιος ΠΑΟΚ; Ουτρέχτη! Εκεί δεν την «πέφτουν» στους παίκτες...

 


Είναι άξιο απορίας γιατί ένας ποδοσφαιριστής, με φιλοδοξίες στα 20 χρόνια του, προτιμά να μετακομίσει σε μια μικρομεσαία ομάδα της Ολλανδίας απ’ το να πάει στον ΠΑΟΚ. Η επιλογή του Τάσου Δουβίκα ξενίζει πολλούς σε μια πρώτη ανάγνωση. Ποια Ουτρέχτη τώρα; Ούτε στην Ευρώπη δεν παίζει.

Ο διεθνής επιθετικός του Βόλου, ωστόσο, βλέπει πως εκεί μπορεί να υπάρξει προοπτική. Να γίνει νέος Γιακουμάκης. Να πάρει ευκαιρίες και να τον γνωρίσουν, ώστε να κάνει άλμα στην καριέρα του. Το κυριότερο όμως είναι να πηγαίνει με όρεξη στις προπονήσεις και να μη σκέφτεται πότε και ποιοι θα τον στοχοποιήσουν. Κι αν ο Δουβίκας βρισκόταν σε δίλημμα, τα όσα έγιναν στην Τούμπα σε βάρος του Αλέξανδρου Πασχαλάκη σε ματς… κεκλεισμένων των θυρών, τον έκαναν να πάρει την απόφασή του. Γιατί, αν και ο διεθνής τερματοφύλακας πήρε με τον ΠΑΟΚ τίτλους και, το κυριότερο, αήττητος το πρωτάθλημα, είδε πως δεν υπήρξε αντίδραση όταν του την έπεσαν στην κερκίδα οι αγανακτισμένοι οπαδοί. Σου λέει ο Δουβίκας, όταν στοχοποιούν έναν Πασχαλάκη, εμένα θα με φάνε λάχανο…

Στην Ολλανδία η αντιμετώπιση είναι διαφορετική. Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή και ο ποδοσφαιριστής ο μεγάλος πρωταγωνιστής, ο ήρωας της Κυριακής. Ο Δουβίκας θέλει να τρέχει στον αγωνιστικό χώρο συμμετέχοντας σε μια γιορτή, όχι να τον… τρέχουν στην κερκίδα ζώντας έναν εφιάλτη.

Σχόλια