Θα μπούκαρε ο Μαρινάκης με κανονική ΕΠΟ και κανονική Super League1;

 

Ο Σαββιδοτεχνείο κάνει και προτάσεις. Ν’ αφαιρούνται, λέει, βαθμοί αν υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές σαν του Μαρινάκη, που τα έχωσε στον Σιδηρόπουλο. Πρέπει ν’ αυστηροποιηθεί ο πειθαρχικός κώδικας. Μαζί τους. Και ολόκληρα πρωταθλήματα ν’ αφαιρούνται. 

Ρωτάω, όμως, εγώ με την αντίστροφη λογική. Τι κάνει έναν παράγοντα να μπουκάρει και να τα χώνει στον διαιτητή; Έτσι για το έθιμο πάει; Και δεν αναφέρομαι στον Μαρινάκη. Κι ο Μελισσανίδης είχε μπουκάρει πέρυσι στο Κύπελλο με τον Άρη. Από τι γίνανε οι μπούκες; 

Τώρα, θα πεις, σιγά τα πέναλτι που ζητάει ο Ολυμπιακός, κανένα δεν ήτανε με τον Άρη. Σωστό. Ο καλυτερότερος, όμως, άφησε τους παίκτες του Άρη να κλωτσάνε στο ψαχνό. Αυτό, δηλαδή, δεν μετράει; Ήταν και φιλικό το παιχνίδι, που λέει κι ο Πάμπλο Γκαρσία. 

Αλλού είναι το θέμα. Αν είχε η Ελλάδα μία κανονική ΕΠΟ, μία κανονική Super League και κανονικούς διαιτητές που να μην τρέμουν να σφυρίξουν, κανένας δεν θα μπούκαρε στον αγωνιστικό χώρο. Άπαξ και τίποτα δεν δουλεύει καλά σε μια κοινωνία και βγάζεις πιο σκληρούς νόμους, παραπέμπεις σε Σοβιετία.

Σχόλια