Στο μυαλό του Ιβάν Σαββίδη…


 

 

 Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύθηκε το στραβοπάτημα του Άρη με τον Παναιτωλικό στην έδρα του, και με τη νίκη επί του ΠΑΣ, συγκατοίκησαν μαζί με την ΑΕΚ στην ίδια θέση της βαθμολογίας.

} Ο Γκαρσία προσπαθεί να θεραπεύσει τις αδυναμίες της ομάδας που είναι εμφανείς, αλλά και να δημιουργήσει ένα σταθερό κορμό για τα επόμενα παιγνίδια.

} Αν εξαιρέσουμε κάποιους παίκτες που θεωρούνται βασικοί, όπως είναι ο Ροντρίγκο μετά την αποθεραπεία του, ο Κρέσπο με τον Ίνγκασον, και ο Τζόλης με τον Ζίβκοβιτς, όλοι οι άλλοι είναι αναλώσιμοι.

 

} Εκείνο που προσπαθεί να κάνει ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είναι, να δημιουργήσει βασικό κορμό κυρίως στη μεσαία γραμμή, όπου παρατηρείται και το μεγάλο πρόβλημα της ομάδας.

} Στο Περιστέρι και παρά την κρισιμότητα του αγώνα, ο Γκαρσία αγνόησε τον Ελ Καντουρί (και για μας άριστα έπραξε), και εμπιστεύθηκε μια θέση στο νεαρό Τσιγγάρα.

} Ακόμη,  ο Γκαρσία στηρίζει πολλές ελπίδες στην παρουσία του Καγκάβα, ο οποίος προσπαθεί να μπει στο κλίμα της ομάδας.

 

} Για τη φετινή αγωνιστική περίοδο, η κατάκτηση της δεύτερης θέσης, θα είναι μεγάλη επιτυχία για τον φετινό ΠΑΟΚ.

} Η μείωση του μπάτζετ της ομάδας, σε συνδυασμό με τον λανθασμένο σχεδιασμό του καλοκαιριού, δεν επιτρέπουν στο ΠΑΟΚ να αισιοδοξεί για κάτι καλύτερο.

} Έτσι, αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να κατακτήσει τη δεύτερη θέση, αυτό θα οφείλεται στη βαριά και ιστορική ασπρόμαυρη  φανέλα.

 

} Όλη η προσπάθεια και η απαραίτητη οργάνωση θα γίνουν για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, η επιτυχία της οποίας θα εξαρτηθεί από τις προθέσεις του Ιβάν Σαββίδη.

} Αν ο Ιβάν Σαββίδης θέλει ο ΠΑΟΚ να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο πρωτάθλημα, θα πρέπει να ενισχύσει την ομάδα με έμπειρους και καταξιωμένους παίκτες που θα έχουν ηγετικό ρόλο.

} Μπορεί οι νέοι παίκτες να βοηθήσουν στο κομμάτι της αγωνιστικότητας, αν όμως δεν υπάρξουν έμπειροι παίκτες για να σηκώσουν το βάρος της ομάδας στα δύσκολα παιγνίδια, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να θέσει υψηλούς στόχους.

 

} Επίσης, είναι σαφέστατη εντολή του Ιβάν Σαββίδη, ότι θα πρέπει να σταματήσουν οι υπέρ κοστολογήσεις, γιατί αυτές εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μάνατζερ και όχι του ΠΑΟΚ.

} Δεν πρέπει δηλαδή να επαναληφθούν μεταγραφικές κινήσεις, σαν αυτές που έγιναν παλαιότερα με τον Εσίτι και πρόσφατα με τον Τσόλακ.

} Η απορία η δική μας έχει να κάνει με την συμπεριφορά του Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί οι... ειδικοί και οι μάνατζερ που του προκάλεσαν μια τόσο μεγάλη οικονομική ζημιά κουβαλώντας στο ΠΑΟΚ ένα σωρό παλτά, αλλά μέχρι σήμερα δεν είδαμε να τους στέλνει στον αγύριστο.

 

} Μετά την Βελγική Μπρίζ , ενδιαφέρον για τον Τζόλη έδειξε και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  γράφουν κάποιοι καλά... ενημερωμένοι δημοσιογράφοι.

} Δεν αντιλαμβάνονται άραγε ότι με όσα γράφουν, προκαλούν πολύ σοβαρή ζημιά στον παίκτη αλλά και στο ΠΑΟΚ;

} Αν όπως όλα δείχνουν ο Τζόλης είναι παικταράς, δεν θα ήταν φρόνιμο να περιμένει μερικά χρόνια ακόμη στο ΠΑΟΚ, και αφού ανεβάσει το κασέ του, τότε να πάει σε μ ια μεγάλη Ευρωπαϊκή ομάδα;

 

} Όσο μεγάλος παίκτης να είναι ένας  19χρονος, είναι πολύ δύσκολο να μπορέσει  να ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας μεγάλης ομάδας όπως η Γιουναιτέντ, και ο φόβος να χαθεί είναι υπαρκτός.

} Άλλωστε, δεν θα ήταν έντιμο να προσφέρει μερικά χρόνια στο ΠΑΟΚ που τον ανακάλυψε και τον μεγάλωσε, θα πρέπει να πουληθεί με λιγότερα χρήματα από την αξία του, λόγω της ηλικίας του;

} Ακόμη και ένας κτηνοτρόφος που τρέφει μοσχάρια, περιμένει να ανεβάσουν τα κιλά τους, για να τα ... πουλήσει για να εισπράξει περισσότερα.

Σχόλια